Кръглата маса на тема биоразнообразие се проведе по повод 30-годишнината

...
Кръглата маса на тема биоразнообразие се проведе по повод 30-годишнината
Коментари Харесай

„Девин ЕАД“ заяви своя ангажимент да се развива като компания с положително въздействие


Кръглата маса на тематика биоразнообразие се организира във връзка 30-годишнината на компанията

, част от европейската фамилна група Spadel, удостовери дълготрайния си ангажимент за запазване на природата по време на кръгла маса на тематика „ Биоразнообразието – стратегическа цел за оцеляване и стабилно бъдеще “. Форумът се състоя на 25-и октомври в гр. Девин във връзка 30-годишнината на компанията. Домакин на събитието беше Борислава Налбантова, изп. шеф на „ Девин “, а специфични посетители – Н. прочие Фредерик Мьорис, дипломат на Кралство Белгия в България, Марк дьо Боа – ръководещ шеф на групата Spadel, и Наташа Василева, ръководител на Общинския съвет в гр. Девин.

 „ Мисията ни е да свързваме хората и природата за един по-устойчив живот, през днешния ден и в бъдеще “, уточни Борислава Налбантова , изп. шеф на „ Девин “ ЕАД. „ В юбилейната за нас година придвижихме нови планове и хрумвания, израз на хубавичко ни връзка с естествените запаси и за положително бъдеще на децата ни. Сред тях е планът за реставрацията на 30 чешми с минерална и изворна вода в цяла България. Инициативата „ 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка “ реализирахме взаимно с Националното съдружие на общините в Република България. От тази година поддържаме „ Екоучилища “, най-голямата световна устойчива учебна стратегия. Наречена „ Влез в зеления кръг “, тя ангажира с на практика занимания учебни заведения, учители, деца и техните родители с тематиката за околната среда и устойчивостта. От 2017 година „ Девин “ е част от Spadel, една от дребното интернационалните групи, в които всички компании са сертифицирани B Corporations. Така „ Девин “ стана първата българска компания за минерална и изворна вода, част от международната общественост B Corps™, сплотяваща бизнеси, които са източник на положително за обществото, планетата и бъдещите генерации “, добави тя.

 „ Spadel се стреми да е компания с позитивно влияние, ето за какво влагаме във възобновяване на природата в регионите на всички наши обекти, с цел да реализираме позитивно влияние върху биоразнообразието на равнище група. Поддържайки и възстановявайки биоразнообразието в Родопите, „ Девин “ подсигурява качеството на водата, обезпечава бъдещето си, резервира работните места в района и способства за икономическото му развиване. В Spadel сме си сложили и времеви рамки: до 2025 година ще влагаме редовно в планове за възобновяване на природата в районите, където оперираме, а от 2025 до 2030 година ще удвоим задачите си за реализиране на позитивно влияние “, посочи Марк дьо Боа , ръководещ шеф на групата Spadel.

 Трите панела на конференцията бяха отдадени на провокациите, опциите и бъдещото развиване на биоразнообразието както на локално, по този начин и на световно равнище. Участие в кръглата маса като лектори взеха Веселина Кавръкова – изпълнителен шеф на WWF България, Марк дю Боа, Ким Нгуен – съосновател и основен изпълнителен шеф на Beeоdiversity, Петя Йорданова – координатор на Национална стратегия „ Екоучилища “ и Българско придвижване „ Син байрак “, Румяна Иванова – изп. шеф на Българска фондация „ Биоразнообразие “, и Тома Белев – специалист в ръководството на предпазените територии. Модератор на полемиката беше доктор Ханс Ван Госум (Белгия) – старши съветник по биоразнообразие в Arcadis.



По време на форума специалисти от бизнеса, неправителствените организации и институциите споделиха своята визия и опит в битката против загубата на биоразнообразие. В полемиката се включиха Кристоф де Мил, интеграционен управител на ОББ, на тематика по какъв начин финансовите институции могат да поддържат бизнеса за опазването на биоразнообразието; Силван Колот, член на УС на Melexis Bulgaria, с хрумвания по какъв начин технологиите подкрепят тези процеси; Жана Величкова, изп. шеф на Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България, за значимостта от взаимната работа на всички заинтригувани страни; и доцент доктор Марина Стефанова от Софийския университет – за ролята на просветителните институции за запазване на биоразнообразието.

 Защитата, устойчивото ръководство и възобновяване на естествените екосистеми е решение освен в поддръжка на опазването на околната среда и климата, само че и опция за развиване на стопанската система и световната сигурност.

===

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е притежател на влиятелния документ B Corp, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР