Кръг преди края на сезона Палмейрас си осигури титлата в

...
Кръг преди края на сезона Палмейрас си осигури титлата в
Коментари Харесай

Сколари изведе Палмейрас до титлата в Бразилия

Кръг преди края на сезона Палмейрас си обезпечи купата в шампионата на Бразилия. Клубът от Сао Пауло победи с 1:0 като посетител Васко да Гама и стана неосъществим за преследвача Фламенго, който се наложи с 2:0 над Крузейро, само че изостава на 5 точки от новия първенец.

В воин за Палмейрас се трансформира нападателят Дейверсон. Бившият футболист на Кьолн, Леванте и Алавес влезе като запаса в 61-ата минута, а в 72-ата означи гола, който донесе 10-ата купа на Вердао.

Палмейрас няма загуба в 22 мача под управлението на Луис Фелипе Сколари, който застана отпред на отбора преди 5 месеца. Наставникът, извел Бразилия до международната купа през 2002 година, към този момент има 6 трофея с Палмейрас, само че за пръв път става първенец с гранда от Сао Пауло.

Когато Големия Фил пое отбора в края на юли, Палмейрас беше на 6-о място. “Нито съм най-хубавият, нито най-лошият треньор. Аз просто запознат съм работата си”, разяснява Сколари, който в предходните три години непроменяемо печелеше купата в Китай с Гуанджоу Евъргранд.

Шампионската купа накара почитателите на Палмейрас да не помнят мъчителното отпадане от Бока Хуниорс на полуфиналите за Копа Либертадорес. Преди това тимът се провали на същия стадий и в шампионата за Купата на Бразилия против Крузейро.

Палмейрас ще вдигне трофея пред своите почитатели идната седмица, когато е хазаин на Витория БА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР