Крадци разграбват сградата на белодробната болница в Сливен, информира bTV.

...
Крадци разграбват сградата на белодробната болница в Сливен, информира bTV.
Коментари Харесай

С пълни каруци разграбват сградата на белодробната болница в Сливен

Крадци разграбват постройката на белодробната болница в Сливен , осведоми bTV.

Болница в Сливен не действа от 2010 година, когато беше закрита от Министерството на здравеопазването. Сега постройката, която е на повече от 1 век и е оповестена за монумент на културата, към този момент е разрушена и разграбена от крадци.

Сградата не е устояла на вандалските нападения, показват от малкия екран като допълват, че и сега на фотосите от прилежаща улица излизала каруца, натоварена догоре с разнообразни материали.

Живеещите в региона на постройката настояват, че трафикът с каруци и колела е денонощен . Много от хората са снимали клипове с разграбването на постройката.

 Снимка 400038
Източник:

Междувременно от полицията в регионалния град декларират, че нямат ангажимент да охраняват постройката. Около нея обаче непрекъснато минавали патрули.

Съседите на постройката са безапелационни, че тя е рискова, допустимо е да зародил произшествия.
Според хората постройката се населява от бездомници и е котило на наркомани . Миналата година имало и огромен пожар.

Въпреки многочислените сигнали на сливенчани за протичащото се със постройката, от институциите им дават отговор, че постройката е с неизяснена благосъстоятелност и няма какво да се направи.

Темата разяснява регионалният шеф на Сливен Чавдар Божурски. По думите му болничното заведение е била закрита и имало избрани ликвидатори, само че процесът продължавал към този момент с години .
Всички здания на територията на парцела са благосъстоятелност на комерсиално сдружение, записано като " Специализирана болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания " Сливен - ЕООД, което приключва единствено лечебната си активност и влиза в процедура по разпродажба. Дружеството има контракт с охранителна компания, само че не си заплаща отговорностите и по този начин постройката остава неохраняема.

 Снимка 400034
Източник:

На 9 януари, сряда, в постройките на някогашната болница е влезнала комисия, която установи, че постройките са рискови . Очаква се формалният протокол на комисията, в която взел участие и ликвидатор на сдружението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР