Кръчмите, ресторантите и всякакви увеселителни заведения могат да бъдат отворени

...
Кръчмите, ресторантите и всякакви увеселителни заведения могат да бъдат отворени
Коментари Харесай

Настръхнахме! Ще има ли втора вълна на COVID 19? Ето какво съобщиха учени от Оксфорд

Кръчмите, заведенията за хранене и всевъзможни увеселителни заведения могат да бъдат отворени незабавно без боязън от ново повишение на инфекцията от ковид, счита топепидемиологът от Оксфордския университет – професор Сунетра Гупта. Според нея няма по какъв начин да се случат пагубните последствия, прокламирани ако ограничаващите ограничения не бъдат разхлабени поетапно и последователно. Професорът е на мнение, че дългата карантина и обществена отдалеченост в действителност прави хората по-податливи на болести, защото по този метод остават незащитени против най-различни патогени, написа plovdiv24.bg.

Проучване на Импириъл Колидж в Лондон през март твърдеше, че във Англия може да има половин милион жертви, в случай че не бъде въведена прецизна повсеместна карантина. Професор Гупта и нейният екип в Оксфорд обаче създадоха различен модел, съгласно който половината от популацията може би е минало през вируса и същинската смъртност е 0.1 %. Нейната версия бе прекомерно спорна тогава, само че два месеца по-късно учените започнаха да я одобряват, написа Дейли Мейл, представени от Блиц.

Мисля, че можехме да се оправим по-добре, в случай че не бяхме подхванали никакви ограничения или най-малко не такива. Може би трябваше да помислим по какъв начин да защитим уязвимите още преди 30-40 години, когато започнахме да понижаваме болничните кревати. Корените на всичко това се крият надълбоко обратно във времето, декларира професор Гупта.

Предположението на Импириъл Колидж бе за допустимо най-лошия вид. Въпросът е трябваше ли да играем по него с цената на цялата тази обсада, която стартира да дава все по-лоши последици?, добавя тя. В поддръжка на нейната теза изследване на американския банков колос Пи Джей Морган Чейс твърди, че карантинните ограничения, наложени в страните, не са съумели да извърнат курса на вируса, а вместо това са унищожили милиони семейства. Това изказване се опира на обстоятелствата, че след свалянето на рестриктивните мерки равнището на болест се намалява, а COVID-19 очевидно следва своя лична динамичност.

В Дания да вземем за пример, репродуктивното равнище на вируса продължава да пада след отварянето на учебните заведения и моловете. В Германия се следи същото след разпределяне на ограниченията, както и в американските щати Алабама, Уисконсин, Мисисипи и Колорадо.

Всъщност в огромна част от страните болестта отслабва след рухването на карантината. За сметка на това в държавните бюджети са се отворили големи дупки, а милиони по света са изгубили работата си, считат от Пи Джей Морган Чейс. Те са на мнение, че честото миене на ръцете и климатичните особености в страните са оказали доста по-голяо въздействие на разпространяването на ковид, в сравнение с ограничаващите ограничения, наложени от държавните управления.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР