КПС Варна спечели Купата на България по водна топка, след

...
КПС Варна спечели Купата на България по водна топка, след
Коментари Харесай

КПС Варна спечели Купата на България по водна топка

КПС Варна завоюва Купата на България по водна топка, откакто победи на финала с 10:9 ЦСКА. Турнирът се организира в „ Парк Арена ОЗК ” в Бургас. Тимът на Найден Найденов взе самодейността във финала с 4 гола в първата част, само че ЦСКА съумя да стигне до 3:4 при започване на втората четвърт, написа " Спортал ". След това обаче КПС поддържаше разлика от 2-3 гола, с цел да управлява хода на мача. В самия край финалът стигна до трагична развръзка – 90 секунди преди края КПС водеше с 10:7, само че ЦСКА вкара два гола и най-после имаше 11 секунди да вкара още един и да прати финала на дузпи, само че не съумя. 

Така КПС Варна завоюва за втори следващ път Купата на България след 2019 година, а през предходната година конкуренцията не се организира.

„ За финала с ЦСКА успяхме да променим тактиката ни на игра и успяхме да изненадаме противника ни – съобщи след финала треньорът на КПС Варна Найден Найденов. – Знаех, че могат да противодействат, само че ще им би трябвало време. И това ни даде късмет още първоначално. Преди края имахме задатък от 4 гола, само че ЦСКА ни демонстрираха, че мачът свърша едвам с последния съдийски сигнал. Исках на финала да сме отново с ЦСКА, тъй като ние се учим от мощни съперници. ” 

„ Финалът се получи завързан, само че по-добрият тим победи – добави треньорът на ЦСКА Павел Цеков. – За толкоз ни стигнаха силите, можехме да се надяваме на дузпи, само че нямахме шанс. Благодаря на моите момчета, които се раздадоха в този шампионат ".

Призът за най-хубав вратар при мъжете одите при Станислав Райков от КПС Варна.

Състав на първенците:

1.Станислав Райков

2.Александър Матев

3. Александър Аенски

4. Александър Панайотов

5.Виктор Желев

6.Момчил Вълков

7.Мерт Кючуков

8.Румен Георгиев

9.Петър Малкочев

10. Максим Бахчеванов

11.Христо Левичков

12.Денис Жеков

13. Георги Велков
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР