който в момента се обсъжда от депутатите в Грузия, се

...
който в момента се обсъжда от депутатите в Грузия, се
Коментари Харесай

Кремъл опровергава Грузия - законът за агентите бил не руски, а американски

който сега се разисква от депутатите в Грузия, се употребява за подклаждане на антируски настроения и не би трябвало да се назовава съветски. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Тази седмица пред Народното събрание в Тбилиси против това, което те назовават ​​ " съветския закон ", който съгласно тях ще сближи южнокавказката страна с Русия и ще я отдалечи от Европейския съюз.

Песков уточни, че обстановката в Грузия се употребява за подклаждане на антируските настроения и акцентира, че Съединените щати, а не Русия, са страната, която е пионер в сходно законодателство.

Съгласно законопроекта ще се изисква организациите, получаващи над 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като " преследващи ползите на непозната мощ ", в противоположен случай ще бъдат глобени.
 Въпреки митингите Народното събрание на Грузия придвижва закона за задграничните сътрудници
Въпреки митингите Народното събрание на Грузия придвижва закона за задграничните сътрудници

Днес депутатите ще го обсъдят на първо четене

Грузинските критици го съпоставят с съветското законодателство, употребявано от Кремъл за потушаване на несъгласието - мощно обвиняване в страна, в която Русия като цяло не се харесва поради ролята ѝ в поддръжката на отцепническите райони Абхазия и Южна Осетия. Русия победи Грузия в къса война през 2008 година

Западните страни, в това число Съединените щати, Англия и Германия, приканиха Грузия да не приема законопроекта. Европейският съюз, който даде на Грузия статут на претендент за участие през декември, предизвести, че този ход е

Правителството на Грузия, което е изправено пред обвинявания в авторитаризъм и проруски пристрастия, твърди, че законът е нужен за поощряване на прозрачността и битка с " псевдо-либералните полезности ", наложени от чужденци.

Управляващата партия " Грузинска фантазия " съобщи по-рано този месец, че ще внесе още веднъж законопроекта, 13 месеца откакто той беше отсрочен заради митинги.
 Грузинските депутати отново се сбиха за закона за задграничните сътрудници
Грузинските депутати отново се сбиха за закона за задграничните сътрудници

Управляващата партия се пробва да прокара противоречивия законопроект в парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР