Който учи, той ще сполучи. Българинът не учи, но си

...
Който учи, той ще сполучи. Българинът не учи, но си
Коментари Харесай

80% интелигенти, 80% дебили плюс няколко страхливци - купища умрели

Който учи, той ще сполучи. Българинът не учи, само че си мисли, че ще сполучи. Не, той е уверен, че ще сполучи. И си кара по този начин, до момента в който идващата против него светлина се трансформира не просто в бързия трен, ами във влакът, който го размазва по релсите.

Да, за ковид приказвам. И не, нямам поради единствено редовият българин. Имам поради страната в лицето на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров.

Според доктор Кацаров, който като министър съставлява страната, имунизирането против COVID-19 е персонална отговорност.

Да повторя – доктор Кацаров е лицето на страната, когато приказваме за здраве. Всъщност, в актуалната правна просвета няма единно определение що е то " страна ". Но има изрично единно схващане – страната е това, което същестува, откакто всички хора, обединени по няколко правилото (език, територия и т.н.), отделят регулярно по нещо от себе си (данъци), с цел да може да живеят дружно макар разликите си, а когато тези разлики доведат до конфликт, страната т.е. това, което съществува с помощта на налозите на всички, които заплащат, да каже по какъв начин да бъде решен казусът и сблъскващите се да се съгласят на решението, тъй като това е по-добрият метод, в сравнение с да се избият един различен, с цел да схванат чий интерес ще надделее.

На база това схващане, доктор Кацаров е индивидът, който би трябвало да зададе решението на пандемията от ковид в България. Тук и в този момент. Може да не е той, в случай че не желае да е министър, обаче не виждам да не желае.

А за какво той да не дава решение, ще кажат тези, които го харесват или които мислят като него без да го харесват? Защото в случай че решението е всеки самичък да се оправя, тогава всеки защо заплаща да има страна? Припомням – страната би трябвало да даде решение, когато очевидно няма публично необятно единодушие! Ако не желае и не може, тогава страната не би трябвало да съществува.

Има обстановки и проблеми като този с ковид, при който лесни решения няма. В такива обстановки има доста позиции, доста гледни точки, с доста стойностни причини, които се сблъскват, както и с доста глупави, които даже не си заслужава да им се обръща внимание. Който обаче желае лесни решения, не става министър. Черно и бяло няма, елементарно няма, само че има потребност най-после да се зададе курс и да се поеме отговорност. Защото като не се взема решение даден проблем, той не изчезва - просто почваме да даваме по един аероплан, с наклонност самолетът да става все по-голям!

Стойчо Кацаров и служебното държавно управление, на което е член, не поемат отговорност за решението за България на най-големия проблем, с който светът се е сблъсквал от началото на века най-малко. Това е моето мнение и то не е образувано единствено от в утринния блок на Нова телевизия. Кацаров обществено има вяра във имунизациите като решение на казуса (бел. ред. - различен е въпросът какво решение, дали с тези ваксини да спрем вируса или да спрем натиска върху лечебните заведения, което е напълно друго, следователно понижаваме с доста тежките случаи, а това отново е огромен успех), само че по никакъв метод интензивно не работи тази му религия да се трансформира в дейности. Няма осведомителна акция, която да е добре премислена и да съставлява безусловно проект за война, а не единични начинания за смартчасовничета. България се намира във война и главният зложелател е неналичието на доверие! По същия метод беше и при предходния здравен министър проф. Костадин Ангелов, който направи вътрешни срещи с основните редактори на разнообразни медии да го поучават за осведомителна акция при започване на януари, 2021 година и акция по този начин и не се появи до края на мандата на третото държавно управление на Бойко Борисов. Без тактика война не се печели!

Задачата не е лесна. Но в случай че не искаш въобще да се захващаш с нея, тогава става невъзможна. И щом е по този начин, няма потребност да ти плащаме да се правиш, че я решаваш! Когато решението е такова, че ще е същото и без теб, и без страна, тогава най-малко да си спестим заплащането за наличието на страна! Поне да има доблестта тази " страна " публично да каже " оправяйте се сами, ние си балансираме ".

А че България от дълго време е в състояние, в което всеки има вяра, че е извънредно проникновен и мислещ, само че в действителност няма по какъв начин да е по този начин - в случай че беше, на матурите щеше да има повече 6-ци, в сравнение с 2-ки. Доказа го и доста добре неотдавнашен репортаж на Българска национална телевизия. Вижте го и единствено го поставете на тематика ковид – същата картинка ще се получи.

п.п. Това? А помните ли, че Слави Трифонов прекара и пред Бойко Василев в Българска национална телевизия, че по-късно се е ваксинирал? Помните ли, че в края на август, 2021 година Румен Радев също сподели, че се е ваксинирал - безусловно ден след казаното от Трифонов? Бойко Борисов също се имунизира, обществено, откакто прекара. Нали сякаш всички в България са наясно, че българските политици са тарикати и първо гледат да спасят себе си? Един път можем да се поучим от техни дейности и не го вършим...

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР