Който не е идвал в Стара Загора, той не се

...
Който не е идвал в Стара Загора, той не се
Коментари Харесай

Езерото в комплекса „Загорка“ в Стара Загора


Който не е идвал в Стара Загора, той не се е влюбил. И в града, а и в някое хубаво момиче. Казвам го с усмивка, зад която прозира истината. Може да се убедите в нея, единствено в случай че дойдете на разходка в един от най-красивите ни български градове – моят роден град – Стара Загора. В него имам куп благи детски мемоари, които майка ми не е не запомнила и ми напомня, в случай че аз съм го направила. Често тя изважда или някоя тетрадка с нещо написано от мен или споделя някоя занимателна преживелица. А аз се усещам смешно, както написаното или направеното, по този начин и от наивността на едно детско сърце. Преди за заживея в различен град, дадох едно заричане на Стара Загора:

Аз постоянно ще желая да се върна

И да приседна под една липа.

И постоянно ще се завръщам,

с цел да видя отново и пак…

и постоянно ще те прегръщам

Мой радостен, безоблачен град!

Това е обещанието, което извършвам и до през днешния ден. Имам толкоз обичани места, които се пазят и поддържат и този град в никакъв случай не ме разочарова. Разбира се, има доста неудобства и хора, които имат вяра, че от тях нищо не зависи, само че напълно обективното ми мнение е, че това е един от най-красивите градове в България.

Прекрасно е и езерото в комплекса „ Загорка “. Името си той напълно разумно получава от намираща се наоколо пивоварна, а за стигнете до комплекса, би трябвало да вървите пешком, през рехава гориста околност, която по-скоро наподобява на парк.През лятото тук има доста птици, само че мястото не е дива околност, просто дребна горичка с пътечки и измайсторена беседка. Приглушено, а в това време уютно. А когато стигнете до самото езеро, ще си разтъркате очите от учудване. То е почистено, паркът към него – също, има кафе пред самия хотел на брега му, а в самото езеро плуват патета. С две думи – идеалното място за първа среща.

В самото езеро има къщички на полудиви, полупитомни патици, които просто плуват във водата и допълват естествената идилия. Това място е умерено и безшумно, изключително в този момент, през есента изключително предлагам да наминете през този парк. На път за морето, на път за паметника Шипка, когато сте решили да почетете историята ни или просто да се разноските из красивите места на България. Или на път за красивия град Казанлък, безусловно отделете минути за това неповторимо място в България. 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР