Който иска да разбере повече за нашите нрави, нека продължава

...
Който иска да разбере повече за нашите нрави, нека продължава
Коментари Харесай

Президентът кани в Троян да се види най-доброто от България

" Който желае да разбере повече за нашите нрави, дано продължава да чете и препрочита написаното от Иван Хаджийски. А който желае да види най-хубавото от България, дано заповяда в Троян ".
Това съобщи президентът Румен Радев в Троян във връзка 150-та годишнина на града, осведомиха от Администрацията на президента.

Когато приказваме за Троян и неговите поданици, няма по какъв начин да не споменем и тълкувателя на българската народопсихология - Иван Хаджийски , сподели президентът в града, където е роден българският народопсихолог.

Величината на едно обитаемо място не се мери по неговите географски размери, а със силата на духа на неговите поданици , сподели Радев .

" За да опознаеш всеки един край, би трябвало да срещнеш неговите хора, да усетиш техния дух, да видиш тяхното гостолюбие и усмивките на лицата им. Не е изненада, че Троян печели от ден на ден другари от близо и надалеч, които още веднъж и още веднъж се завръщат, с цел да усетят силата и величието на Балкана ", сподели президентът в словото си пред жителите и управата на града.

По думите му Троян се утвърди като вековно огнище на обучение и просвета, на безсънен дух и предприемачество .

Държавният глава е посетител на формалните празнувания по случай 150 години от оповестяването на Троян за град. По думите му, през годините той се утвърди като вековно огнище на обучение и просвета , на безсънен дух и предприемачество, разцъфтяващо и през днешния ден . Всяко едно потомство продължава да развива традициите по неповторим метод.

 Румен Радев: Убийството на журналистката в Русе сподели недостиг на доверие Обновена
Румен Радев: Убийството на журналистката в Русе сподели недостиг на доверие

Дефицитът бил сред институциите у нас и отвън България

Президентът посочи и знаците на града - опазените остарели занаяти, достоверната троянска керамика и най-много Троянския манастир " Успение Богородично ". Благодарение на сходни духовни и национални замъци през вековете нашият народ е устоял на превратностите на времето и е съхранил своите език, религия и историческа памет .

На празника военнослужещи изнесоха знамето на Троян под звуците на химна на града, изпълнен от Представителен духов оркестър на Сухопътните войски на Българската войска и Представителен общински юношески духов оркестър. По-късно флагът на града бе повдигнат от кмета Донка Михайлова и военнослужещи.

Ловчанският митрополит Гавриил насочи благодарствени думи и благослови жителите на красивия планински град. Сред присъстващите на площад " Възраждане " в Троян бяха народни представители, представители на локалната власт, делегации от побратимени и партньорски градове от Германия, Русия, Франция, жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР