Коя жена не се е сблъсквала с неприятното, болезнено, понякога

...
Коя жена не се е сблъсквала с неприятното, болезнено, понякога
Коментари Харесай

Никога повече уринални проблеми – съвети

Коя жена не се е сблъсквала с неприятното, мъчително, от време на време настойчиво инфектиране на пикочния мехур? На 10% се постанова да се оправят с казуса даже годишно. При това е напълно елементарно той да бъде избегнат, в случай че следвате тези елементарни препоръки.

Никога не „ стискайте ”

Чест проблем по време на пътешестване или пикник: Mного сте на напън, само че идната тоалетна е прекомерно отдалечена. Задържането на урина е една от главните аргументи за инфекциите на пикочните пътища. Тъй като микробите, които се намират в пикочния мехур имат време да се размножат. Затова: би трябвало да се възползвате от всяка опция да изхвърлите бактериите.

Съвет: Винаги сядайте вярно на тоалетната (при нужда постилайте тоалетна хартия на чинията), защото в изправено състояние мехурът не може изцяло да се изпразни.

Поемайте доста течности

Два литра течности дневно промиват главно бактериите от пикочния мехур. Трудно ви е да го постигнете? Приучете се да вземем за пример към всяко кафе или чай да изпивате също чаша вода.

Съвет: При приемане на негазирани питиета стомахът не се усеща толкоз претъпкан и двулитровата дневна „ норма ” става по-лесно изпълнима.

Обличайте се топло

Фактът, че охлаждането е най-бързият метод да си докарате зараза на пикочните пътища, е напълно правилен. За това има две учредения: студът отслабва имунната система и мускулатурата на пикочния мехур се свива спазматично, заради което човек не вижда незабавно, че би трябвало да отиде до тоалетната.

Избърсвайте се вярно

Хигиенно предписание номер 1: Винаги се избърсвайте / измивайте начело обратно, изключително след вървене по огромна потребност. Тъй като виновници за пикочните инфекции най-често са коли-бактериите, които от червата през ануса се трансферират към пикочния мехур.

Предпазвайте се с боровинки

Четвърт литър червени боровинки дневно може да ви спести куп проблеми. Съдържащите се в алените боровинки вещества вършат урината по-киселинна, а в киселата урина бактериите се развъждат по-трудно. Активните съставки също така сковават бактериите и им пречат да се прикрепят към стената на пикочния мехур. Алтернативата е: два пъти дневно по 150 мл сок от черни боровинки. Според проучванията горските плодчета понижават на половина риска от инфекциии на пикочния мехур.

Естествена хигиена

И в интимната област кожата разполага с натурален предпазващ киселинен пласт. Интимните кърпички, спрейове и пудри, химическите профилактични средства и разтворите за стерилизация обаче могат да го отслабят и даже увредят. Затова избягвайте честата им приложимост. Водата и pH-неутралният сапун са изцяло задоволителни, за подържането на добра интимна хигиена и угаждане чувството ви за непорочност. Внимание: Върху отсрочените на бикините тайни бактериите също могат да се развъждат!

След сексуален акт в тоалетната

Дори да не ви се вижда доста сантиментално, след секс пикочният мехур би трябвало да бъде изпразнен колкото е допустимо по-бързо. Основанието: чрез триенето микробите могат елементарно да попаднат в уретрата. Съвет: Преди започване на любовната игра изпивайте по нещо.

Подсилете защитните си сили

Всичко, което се отразява добре на имунната система, оказва благотворно въздействие и на пикочните пътища: закалителните процудури, сауната, топло-студените душове, здравословната витаминозна храна, слънчевите бани и чистият въздух, спортовете за устойчивост и достатъчният сън. Отслабеният имунитет може да бъде подтикван чрез витамини (А, С, Е, рутин) или билкови екстракти (от ехинацея, умкалоабо и др.)

Люлееща се диета

Привържениците на националната медицина поучават да сменяте храненето си от богато на алкални храни (плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти) на „ киселинно ” (напр. захар, месо, бяло брашно). По този метод бактериите в пикочния мехур не съумяват да се приспособят към непрекъсно сменящата киселинното си наличие урина.

Чайове от лечебни билки

Тази рецепта отслабва микробите в пикочния мехур: Смесете 40 г хвощ, 30 г листа от мечо грозде и 20 г коприва. По 1-2 ч.л. на чаша се сипват в студена вода, която се кипва, вари 1-2 минути и запарва още към 5. Препоръчва се приемането на 1 чаша на ден за профилактика или 2 до 3 чаши дневно с лечебна цел.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР