Коя е първата задача на новия кабинет?! отговор на този

...
Коя е първата задача на новия кабинет?! отговор на този
Коментари Харесай

Мика Зайкова каза задача № 1 на кабинета

Коя е първата задача на новия кабинет?! отговор на този въпрос даде депутатът от " ИТН ", топ икономистът Мика Зайкова.

" Има доста първи задания. Първата е да актуализираме бюджета ", сподели Зайкова. Тя уточни, че откакто стопираха кражбите за два месеца в хазната са постъпили 2 милиарда И то единствено от свързването на митниците с Национална агенция за приходите онлайн. Дойдоха доходи, тъй като няма по какъв начин да се краде, сподели националният представител в изявление за БНР.

Ако спрем кражбите, парите ще дойдат, само че това не може да стане внезапно. Затова би трябвало да актуализираме бюджета, да забележим какво би трябвало да се направи, разясни Мика Зайкова.

Пари има по европейските стратегии, само че те са направени по един подобен метод и плановете, и публичните поръчки, че желае време. Затова това е най-първото, малко пари да има в бюджета. И несъмнено, чакам Планът за развиване да бъде утвърден, друг, който в този момент е изработен, малко би трябвало да бъде поправен, счита Зайкова.

Тя изброи рецесиите в България. От една страна има Covid рецесия, от друга – обществена, а от трета – изключително за страни като България – идва и финансова рецесия, предизвести Мика Зайкова. И добави: " Говоря за бюджета, тъй като ние нямаме вложения, не идват отникъде. Второ, не сме подготвени с Плана за възобновяване и развиване, ние сме най-последни. Ако не успеем в точния момент да го вкараме и не го утвърди Европейската комисия, няма да дойдат парите, задатъкът. Защото има неща, които би трябвало да се създадат – пенсионерите, инвалидите, хората с ниските приходи. ".

Експертът на " ИТН " акцентира, че с цел да има приходи, би трябвало да има бизнес и той да създава артикули и услуги с висока добавена стойност.

Ако няма облага – няма високи приходи, а в случай че няма високи приходи – няма пенсии. Защото няма налози. Има да се правят доста работи, сподели Зайкова. И посочи: " Това, което желаеме да създадем в този момент, е мъничко да изправим нещата. Те могат да се поправят по два метода, които могат да се комбинират – преизчисляване на пенсиите на база застрахователен приход, преизчисляване на пенсиите на база – коефициент за тежест на една година. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР