Кой ще е новият президент на Българския футболен съюз? Това

...
Кой ще е новият президент на Българския футболен съюз? Това
Коментари Харесай

Конгресът на БФС - кой ще вземе футболната власт?

Кой ще е новият президент на Българския футболен съюз? Това се чака да научим през днешния ден или в нощта на петък против събота (16 март), защото заседаващият ексклузивен конгрес на централата се чака да продължи доста дълго.

Събранието е в столичния хотел " Маринела " и полицията ще струпа там десетки униформени и водно оръдие, защото в обществените мрежи (както и през предходната есен около погрома край ст. " Васил Левски " ) се стяга футболен митинг.

Вчера БФС разгласи, че съвещанието ще се предава директно по YouTube канала му от 10:30 часа. Предстои да забележим дали това ще е по този начин и дали от самото начало на сбирката.

Бяха издигнати седем кандидатури: Михаил Касабов (футболен международник, дълготраен чиновник на БФС), Георги Иванов-Гонзо (технически шеф на БФС), Димитър Бербатов (вече 3 години опозиционер номер 1), Георги Градев (специалист по спортно право), Манол Иванов (бизнесмен, наследник на някогашния футболист на " Левски " Александър Манолов), Петьо Костадинов (футболен агент) и Георги Захариев (футболен сътрудник, специалист в детско-юношеския футбол).

Трима от кандидатите са представители на статуквото, без значение че се явяват настрана - Касабов, Иванов и Костадинов. Останалите са опозиционери, само че и те не са обединени, въпреки че Бербатов, Градев и Захариев имат много допирни точки, в това число те или техни представители участват в предизборните изпълкоми на другите, опълчили се на дългогодишната власт на Четвъртите в света.

Раздробяването и неналичието на обединяване - и в двата лагера, са измежду акцентите на акцията. Друга - много подмолни дейности из цялата страна, с всевъзможни начини да се обезпечи поддръжка. Замесени са политици, кметове, локални футболни шефове и предприемачи и така нататък, и така нататък Проличаха и медийни бухалки, в случай че се съди по метода, по който някои известни издания (вестници и онлайн) поддържат даден претендент и низвергват различен.

Като стана дума за прилики и разлики - по ред точки стратегиите на кандидатите си наподобяват - най-малко на тези, които показаха. Те акцентират прословутото взаимоотношение с страната, че тя би трябвало да " влезе " във футбола; вадят на напред във времето детско-юношеския футбол, където оферират промени (включително демографски разбори и модели); дават обещание обособяване на Професионалната лига от БФС - като независима конструкция тя да дава отговор за професионалния футбол - като на Запад; приказват за административни и правни промени, нов устав; помощ за клубовете за базите им...

Според последната " футболна социология ", Георги Иванов, зад който се твърди, че стои персонално Борислав Михайлов, има преимущество пред Михаил Касабов и Димитър Бербатов. В този ред. Неочаквано за мнозина, Бербо е считан за №3 - най-малко в сегашния миг. До последно се вършат опити за упражняване на въздействие.

Очаквайте детайлности през целия ден на конгреса в Клуб Z.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР