Кой ще е кандидатът на ДПС за президент? Прогноза във

...
Кой ще е кандидатът на ДПС за президент? Прогноза във
Коментари Харесай

Кой ще е кандидатът на ДПС? Прогноза на Нидал Алгафари

Кой ще е претендентът на Движение за права и свободи за президент? Прогноза във фейсбук направи известният режисьор, публицист и политически пиар Нидал Алгафари. Лидерът на придвижването Мустафа Карадайъ заяви в петък, че на следващия ден, 10 октомври 2021 година, управлението на Движение за права и свободи ще разгласи кандидат-президентската двойка. На 3 октомври 2021 година Рамадан Аталай, член на ЦОБ на Движение за права и свободи, съобщи, че Движение за права и свободи ще издигне чисто партийна кандидатура.

Приятели, главните кандидати за президентската институция са ясни, без един претендент, и то най-важният за избора на президент. Движението за права и свободи още не изваждат техния кандидат, написа Алгафари. И предвижда, че най-логично е той да бъде или почетният ръководител на партията Ахмед Доган или ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. И в случай че са в двойка с прочут в обществото български военачалник или държавник с българско име, то ще проправят пъртина в мъчно проходимата политическа конюнктура, декларира Алгафари. И предвижда, че тази двойка би могла да отиде на балотаж.

Ето целия пост на Нидал Алгафари:

Приятели,

главните кандидати за президентската институция са ясни, без един претендент, и то най-важният за избора на президент. Движението за права и свободи още не изваждат техния кандидат.

Защо би трябвало да го сторят?

Защото всяка политическа партия, придвижване, коалиция, предприемчив комитет или претендент желаят, молят се, на колене падат за поддръжката на близо милион и триста хиляди български жители. Но когато стане въпрос за човек, който с

качествата, ерудицията, политически гений и потвърдил се бранител на страната, всички стартират да кършат пръсти. Всички претенденти знаят, че той е доста по-добър и забележителен и авторитетен от всички кандидати взети дружно само че името му не е Иван, Драган или Петкан. Не желаят да одобряват, че човек с името Ахмед или Мустафа може да президент на всички българи, само че могат да настояват, че Иван, Драган и Петкан могат да бъдат президенти или министър ръководители на всички българи, в това число и на тези близо милион и триста хиляди български жители.

Може би е пристигнало времето в което да се заявят ясно, че ние съществуваме. Ние можем. Ние знаем.

Няма да се учудя, в случай че претендентът им и най-логично би било той да е почетния ръководител на партията, Ахмед Доган или ръководителя на придвижването Мустафа Карадайъ. И в случай че са в двойка с прочут в обществото български военачалник или държавник с българско име, то ще проправят пъртина в мъчно проходимата политическа конюнктура. Със сигурност ще бъдат припомняни литературните повествования от преди епохи. Със сигурност ще бъдат напомняни изказаните от Доган истини за публично политическия ни живот, само че ще има спор по тематики разнообразни от градска десница, корона, цени и горива. Ще се заприказва за същинско сливане на нацията с всичките и аспекти.

При това делене на левите и десните, доста е допустимо при добра готовност и ясни послания, на балотаж да стигне точно подобен претендент.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР