Кой се страхува от депутата Делян Пеевски и делото срещу

...
Кой се страхува от депутата Делян Пеевски и делото срещу
Коментари Харесай

Кой се страхува от Пеевски и делото му срещу Магнитски в САЩ?

Кой се опасява от депутата Делян Пеевски и делото против „ Магнитски ”, което той заведе в Съединени американски щати? Този въпрос звучи оглушително след следващия фалшив, публикуван от медийната машина на Иво Прокопиев.

Особена раздразнителност и даже озлобление се вижда в присъдружните на Прокопиев уеб сайтове към жалбата, която националният представител внесе против глобите по „ Магнитски “.
-->
Вместо независимо да наблюдават този развой и да осведомят обективно - както подхожда на (уж) самостоятелни медии, околните до Прокопиев уеб сайтове тиражират всевъзможни небивалици.

Така, през вчерашния ден станахме очевидци на следващата порция имитации, този път в „ Актуално “ и „ Сега “. Ако човек прочете заглавията им: „ Съединени американски щати не обърнаха внимание на жалбата на „ Пеевски “ или пък „ Съединени американски щати: Пеевски не може да апелира глобите по „ Магнитски “, ще реши, че или делото там е завършило несполучливо за депутата от Движение за права и свободи, или пък даже, че въобще не се е стигнало до дело, защото тези наказания са необжалваеми, написа БЛИЦ.

Нещо повече, в текста безсрамно се декларира, че „ жалбата на Пеевски на процедура не е почетена “ и „ отговорът на съда е, че няма да гледа жалбата “.

Каква обаче е истината и от кое място потегля сходен фалшификат?

Истината е, че съдът в Съединени американски щати ще гледа жалбата на Пеевски по „ Магнитски “, а производството там не е почнало всъщност, защото към момента се разменят насрещни бумаги по делото. Това излиза наяве от информация в системата на съдилищата в Съединени американски щати, достъпът до която е обществен. Първоизточникът на операцията предстоящо е не различен, а Атанас Чобанов от знаковия уебсайт за разпространение на фейкове - „ Бърд “, помествайки във фейсбук къс пост, от който излиза наяве, че Държавният департамент на Съединени американски щати (тоест другата страна по делото) е подал в съда отговор на жалбата на Пеевски - нищо повече от това.

Само че според опорките на Прокопиевата агитация Чобанов съзнателно е написал, че това е „ отговорът на американските управляващи “ по проблема, без да посочи, че в действителност под „ американски управляващи “ не би трябвало да се схваща американския съд, а единствено насрещната страна в процеса - т.е. този, който е наложил глобата, в тази ситуация американската администрация. И е напълно естествено в този отговор да се твърди, че глобата е вярна, да се цитира процедура, да се прави опит за опровержение на насрещните изказвания и така нататък Както се подхожда във всеки един спортен правосъден развой, в който страните се стремят да потвърдят правотата си. Всъщност що се касае до „ образците от правосъдната процедура “, представени в отговора на администрацията и съзнателно показани в „ Актуално “ и „ Сега “ надали не като решения по аналогични случаи, то те въобще не касаят глобата всъщност, а единствено правото на глобените лица да влизат на територията на Съединени американски щати.

Но по този начин или другояче, колелото на операцията се завърта, а доукрасяването й в изданията на кръга „ Капитал “ и превръщането й в опашата неистина - че „ американският съд е отхвърлил обжалването “, става факт.

Кой обаче се опасява от делото „ Магнитски “ в Съединени американски щати и за какво се надява такова дело въобще да не започва?

Отговорът е явен и лъсва точно от сходни подправени „ публикации “. Защото още предходната година както Пеевски, по този начин и Движение за права и свободи ясно показаха, че са изцяло наясно кой стои в основата на тези наказания, в претекстовете на които няма нищо правилно. Единственият заинтригуван от тях е точно кръгът „ Капитал “, дирижиран от Прокопиев, а доносите на този кръг достигнали до Държавния департамент, кореспондират с цялостната злостна акция срещу Делян Пеевски, продължаваща повече от 10 години в медиите на разградския олигарх.

Кампания за оклеветяване, построена единствено върху непрестанно повтаряни подправени вести, макар лесното им оборване. И то оборване освен от Пеевски, а и от десетките инспекции против него от държавните органи, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, сезиращи се всякога по тези доноси.

Е, наближава времето, когато истината най-сетне ще излезе нескрито и ще направи манипулаторите свободни. А фактът, че това е на път да стане точно с помощта на американското правораздаване, обяснимо ги влудява.

Но това си е за тяхна сметка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР