Кой ли не е страдал от главоболие? Преди да посегнем

...
Кой ли не е страдал от главоболие? Преди да посегнем
Коментари Харесай

Ефективни домашни рецепти при главоболие

Кой ли не е страдал от главоболие? Преди да посегнем към медикаментите, обаче, за какво не се опитаме да облекчим болката с някои по-полезни, домашни предписания. Ето някои от най-популярните:

Чaй от джинджифил
Коренът на джинджифил съдържа доста потребни съставки като антиоксиданти и антивъзпалителни субстанции. Проучване на 100 души с хронична мигрена сподели, че 250 мг прахуляк от джинджифил са толкоз ефикасни колкото медикамента суматрипан, който се употребява за лекуване на мигрена. Освен това, джинджифилът понижава гаденето, което е признак за остро главоболие. Направете си чай от три четвъртини корен от джинджифил в 2 чаши вода и варете на спокоен огън към 30 минути.

Канела
Ако главоболието ви е поради леден вятър, смесете 1 чаена лъжичка канела с 1 чаена лъжичка вода и нанесете върху челото.

Масло от лавандула
Маслото от лавандула има потвърден резултат при облекчение на мигрената. Правете си инхалации, като капнете няколко капки масло в съд с вада или го нанесете непосредствено на слепоочието.

Студен компрес
Прилагането на леден компрес на главата или шията понижава чувствителността на нервите и стеснява кръвоносните съдове. Напълнете непромокаема кесийка с лед и я увийте в мека хавлия. Наложете я на врата, главата или слепоочието и ще почувствате облекчение.

Масаж
Масажирането на врата и раменете оказва помощ за облекчение на напрежението и понижава болката. Масажът също понижава и напрежението. Ако нямате опция да отидете на професионален масаж, използвайте тенис топка и си направете масаж сами.

Масло от риган
Капнете 1-2 капки масло от риган или розмарин на всяко слепоочие и на челото си. Размажете деликатно на кожата и релаксирайте на безшумно място за няколко минути.

Правете извършения
Физическите извършения подтикват кръвообращението, което води на облекчение на главоболието. Ако спортувате на открито, свежият въздух в допълнение ви оказва помощ. Правете упражнение за цялото тяло, с цел да намалите напрежението.

Йога
Практикуването на йога е отличен метод за облекчение на напрежението, увеличение на гъвкавостта, понижаване на болката и възстановяване цялостното качество на живота ви. Всичко това води до понижаване на главоболието.

Баня на стъпалата
Природолечителите имат вяра, че баните за стъпала са дейно домашно лекуване за главоболие. Горещата вода подтиква кръвообращението на краката, което улеснява налягането на кръвоносните съдова на главата. Резултатът ще е по-успешен, в случай че добавите няколко капки масло от мента или лавандула във водата.

Пийте вода
Причина за главоболието може да е незадоволителна хидратация. Според проучвания хроничната дехидратация води до постоянно главоболие и мигрена. Пиенето на вода облекчава болката и то за малко време. Приемайте повече храни с високо наличие на вода.

Спете задоволително
Липсата на задоволителен сън вреди на цялостното ви здраве и води до главоболие. Ако спите прекомерно доста, резултатът ще е същият. Достатъчно е отделяте за сън 7-9 часа на денонощие.
До главоболие водят отрицателните мисли, непрестанното терзание, прекомерното гледане на телевизия и стоене пред компютър. Така че гледайте по-ведро на живота, усмихвайте се по-често, общувайте с положителни и светли хора и няма да ви се постанова да посягате към медикаменти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР