Кой каквото си няма! Къдрокосите жени мечтаят за гладка права

...
Кой каквото си няма! Къдрокосите жени мечтаят за гладка права
Коментари Харесай

Съвети за здрава и жизнена къдрава коса

Кой каквото си няма! Къдрокосите дами мечтаят за гладка права коса и по всякакъв начин се пробват да я изправят. Жените с права коса пък се пробват да накъдрят косата с преса, маша, ролки, плитки и в никакъв случай, но в никакъв случай резултатът не е същият като при естествено къдравите дами.

Да имаш къдрава коса, която на всичкото от горната страна да не ти основава проблеми заран е същинско предизвикателство. Много по-вероятно е да имате неприятен ден за вашата коса, в случай че сте къдрави.

За да си спестите сходни инциденти и разочарования, следвайте някои потребни препоръки за вярна поддръжка на къдравата коса.

1. Винаги разресвайте изпод нагоре.
Къдравата коса се заплита в краищата доста повече от правата. За да предотвратите образуването на възли, раздробяване на кичурите и рязане на краища в следствие, разресвайте деликатно първо в края на косата и чак по-късно нагоре.

2. Подстригвайте постоянно краищата.
Така ще избегнете усложнение и раздробяване на къдравите кичури.

3. Използвайте коктейл от артикули за къдрава коса.
За предпочитане употребявайте серум и мус, които да оформят и разплитат къдриците ви. Така те ще стоят естествено и живо.

4. Винаги използвайте необятен гребен с едри зъбци или четка с мек натурален косъм.
Те не накъсват къдравата коса, вършат буклите завършени и витални и най-много не скубят грубо косата.

5. Прилагайте еликсир по краищата.
Освен балсама за мокра коса след измиване с шампоан, прилагайте и еликсир за суха коса. Нанасяйте по краищата, с цел да съживите още повече къдравите кичури, които изсъхват най-много по края.

6. Осланяйте се на техниката „ ананас “.
Преди лягане връзвайте къдравата си коса от горната страна на главата, тъй че кичурите да останат хлабави. Отстрани прическата наподобява на ананас, откъдето идва и прозвището ѝ. Това ще резервира къдриците и ще отнеме от естествения размер, който дамите с къдрава коса ненавиждат.

7. Използвайте сешоар с дифузер.
Той оформя къдриците и ги прави ясни и отчетливи, каквито постоянно сте желали да бъдат. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР