Кой е тайнственият купувач на хотел Риц“? Този въпрос не

...
Кой е тайнственият купувач на хотел Риц“? Този въпрос не
Коментари Харесай

Разкриха тайнствения купувач на хотел „Риц“ в Лондон

Кой е тайнственият покупател на хотел „ Риц “? Този въпрос не даваше мира на лондончани, до момента в който отговор не даде Financial Times. Медията цитира документи, съгласно които 40-годишен катарски предприемач, шурей на ръководителя на страната от Персийския залив, е новият притежател. Катарски вложител, чието име не беше обявено, купи хотела в квартал „ Мейфеър “ от милиардерското семейство Баркли предишния месец, засилвайки напрежението в фамилния спор сред сър Фредерик и сър Дейвид Баркли, напомни investor.bg.

Документи в английската Камара на фирмите сочат, че в този момент хотелът е благосъстоятелност на катарския предприемач Абдулхади Мана Ал-Хаджри, който е брат на шейха Ал-Ануд - втората брачна половинка на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани.

Ал-Хаджри е поел контрола върху компанията Green Park (No 1) Limited на 25 февруари. Тази компания закупи групата, която в последна сметка купи Ritz месец по-късно, на 25 март, два дни преди английската правна адвокатска фирма Macfarlanes да разгласи, че е съветвала неназован катарски покупател за лондонския хотел.

Служител на Macfarlanes записал Green Park (No 1) Limited като компания по-рано през февруари.

Човек, взел участие в договорката, е удостоверил пред Financial Times, че Ал-Хаджри е новият притежател на хотела. Той е допълнил, че предприемачът е зетят на катарския емир, само че е независим вложител.

Внесените документи в Камарата на фирмите сочат, че Ал-Хаджри има също скъпо имение в Турция посредством английска капиталова компания. Самоличността на катарския покупател не се разкриваше след известието за продажбата от Macfarlanes в края на март.

Продажбата на хотела се случи в под напрежение миг за братята Баркли, като сър Фредерик даже заведе дело против децата на близнака си. По-рано тази година сър Фредерик и щерка му Аманда упрекнаха синовете на сър Дейвид Айдан, Хауърд и Алистар и внука му Андрю, че са сложили скрито подслушвателни устройства в Ritz, с цел да чуят техни диалози за фамилния бизнес. Следващото съвещание по делото е планувано за началото на май.

През последните седмици в едно от редките си обществени изявления сър Фредерик се опълчи остро на продажбата на хотела в Лондон, като даже заплаши да заведе дело след оповестяването на договорката.

Трансакцията за хотел Ritz стана факт в разгара на пандемията от ковид. През последните дни медиите в Европа и оттатък океана оповестиха за още две огромни вложения в първокласни парцели на хора със доста положение.

Belterra Investments, капиталовата компания на съветския мултимилионер Иван Севидис, е финализирала договорка за покупката на първокласен гръцки курортен комплекс в Солун на стойност 200 млн. евро, оповестява испанският вестник Expansion.

Компанията е придобила от семейство Стенгос крайбрежния мегакомплекс Porto Carras Grand Resort с обща повърхност от 1763 хектара, заобиколен от девствена природа, включваща 9 км плажове. Районът е посипан с 25 дребни залива.

Комплексът включва 990 стаи, разграничени в два петзвездни хотела Melitón и Sithonia и един първокласен бутиков хотел Villa Galini, и разполага с едно от най-големите частни пристанища в Северна Гърция с 315 корабни места, както и най-големия органически лозов масив в Гърция, избата Port Carras, две стадиони за голф, едно казино, един конгресен център и огромен първокласен жилищен комплекс в градеж.

Belterra Investments, която има разнородни ползи в региона на Солун, уголемява портфейла си с новата облага. Консултант по договорката е хотелиерското поделение на компанията Cushman&Wakefield и филиалът й в Гърция. „ Хотелските активи са прелъстителен артикул за вложителите и макар актуалната конюнктура можем да се надяваме, че ползата на фондовете и вложителите ще разреши завършването на нови интервенции в средиземноморския район през идните месеци “, разяснява Бруно Хале, един от ръководителите на хотелските проучвания в испанския клон на Cushman&Wakefield.

Вчера Wall Street Journal заяви за още една огромна имотна покупка, този път оттатък океана. Технологичният бизнесмен Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда са платили 43 млн. $ за къща до океана покрай Сан Диего. Това е една от най-големите покупко-продажби в региона.

Имотът е бил разгласен за продажба на цена от 48 млн. $, а договорката е била финализирана в края на март, оповестява уеб сайтът за имотни разгласи Realtor.com. Семейство Гейтс купило жилището от Маделин Пикенс, някогашната брачна половинка на тексаския милиардер Т. Буун Пикенс.

Къщата с шест спални е с повърхност от 540 кв. м, излиза наяве от обявата. Тя разполага с джакузи за 10 души, гледащо към камина, огромна тераса с панорама към океана, варовикова подова настилка и плувен басейн.

Гейтс е един от най-богатите хора в света и съосновател на Microsoft. През последните дни той още веднъж е във фокуса на медийното внимание поради ранните си предизвестия за световната пандемия.

Къщата се прибавя към към този момент големия портфейл с парцели на фамилията, макар че Гейтс счита жилището си в Медина, щата Вашингтон, за главния си дом. През 2014 година той също по този начин купи ранчо в Калифорния за 18 млн. $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР