Кой е на ход и възможна ли е ротацията? Колко

...
Кой е на ход и възможна ли е ротацията? Колко
Коментари Харесай

„Всичко се случва в една тайнствена среда“: Кой е на ход и възможна ли е ротацията?

Кой е на ход и допустима ли е ротацията? Колко комплицирани са връзките сред политиците сега? Тези въпроси разясниха в студиото на „ Тази неделя “ журналистът Асен Агов и политолозите Слави Василев и Татяна Буруджиева.

„ Важно е какво гледаме, когато вършим разбор. За мен са значими две неща – какво е значимо и какво биха приели електоратите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, както и какви са настройките на българите в целокупност. Комуникацията сред двата политически субекта във властта също я значима, а съгласно мен изрично се прекрачиха някои граници. Чисто електорално няма връщане обратно “, съобщи Татяна Буруджиева.

Мария Габриел продължава да чака опрощение от Асен Василев

Според нея в случай че се вземе решение да се направи някакво държавно управление, и двата политически субекта (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ) ще платят тежка електорална цена. „ Ако пък се отиде към избори, не е ясно какво ще се случи… Вероятно ще има загуба на гласоподаватели по периферията “, разясни тя.

„ Всичко се случва в една тайнствена среда. Обществото не схваща защо си приказват политиците. За мен има няколко отсъствия в това, което се случва. Първо – има неявяване на гласност. Второ – никой не обели дума за българските жители, а всички приказват за себе си “, означи Асен Агов.

Все още няма никаква изясненост кой вероятно ще бъде претендентът за министър председател на ПП-ДБ

„ Човек мъчно може да се ориентира какви са посланията. Избирателите скъсаха връзката, тъй като посланията, които бяха меродавни най-малко от едната част от партиите – тези на ПП-ДБ, изгубиха смисъл. Много ще ми е забавно какви ща са техните нови послания към електората, откакто те дадоха обещание да скъсат с модела „ Борисов “, а внезапно се прегърнаха с Борисов и Пеевски “, разяснява тематиката и Слави Василев.

Вижте във видеото какво още споделиха те за политическата обстановка у нас и вероятността за предварителни избори.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР