Ковид пандемията създаде нов вид психологическо състояние, досега непознато на

...
Ковид пандемията създаде нов вид психологическо състояние, досега непознато на
Коментари Харесай

10 начина да победим тревожността с пътуване

Ковид пандемията сътвори нов тип психическо положение, до момента непознато на множеството хора – боязън от изолираност, от несправяне с живота и липса на поддръжка. Това положение на тревога е подбудено от несигурността, в която живеем към този момент повече от 2 години. 

Но положителната вест е, че с разхлабването на ограниченията, все по-възможно става пътуването, а то е един от потвърдените способи за справяне с психологичните усложнения. Много от нас към момента се двоумят дали да възнамеряват почивки и пътувания, което също основава нежелано напрежение.

Ето няколко съвета по какъв начин да се справим с добра организация: 
Пътувайте до познато място
Като пътувате до място, което към този момент познавате и към този момент сте посетили, елиминирате „ непознатото “. Така към този момент знаете какъв брой време ще пътувате, какво ще видите, по какъв начин наподобява мястото и може да се насладите на повече време за отмора и релакс.
Пътувайте до място, където ще се свържете с природата
Доказано е, че времето, прекарано измежду природата навън, може да помогне при тревога и меланхолия. Има доста красиви дестинации по целия свят, само че в случай че към момента не сте подготвени да заминете за чужбина, може да изберете отмора, която ви разрешава да се свържете още веднъж с природата. Направете обмисляне за дневните си направления, преценете каква е вашата физическа подготовка и тогава предприемете дълъг или къс преход. Подгответе добра екипировка – комфортни обувки, подобаващи облекла, шапка, ръкавици, в случай че е нужно по-дебели облекла. Това ще ви даде възприятие за сигурност, а положителната подготовка постоянно е най-хубавият другар на екскурзианта.


Пътувайте с близко семейство или другари
Ако обичате да имате компания, към този момент знаете какъв брой е прелестно да сте на път с другари. Ако не сте го правили до момента – пробвайте. Дори да не познавате точните хора, има групи в интернет, както и дребни компании, които провеждат еднодневни и къси екскурзии, в които може да се включите. След многото месеци, през които пандемията ограничаваше събирането с другари и родственици, в този момент се обрисува превъзходен мотив да подновите контактите си и то на път.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР