Ковид-19 настъпва все по-рязко. Още 48 души изгубиха през последното

...
Ковид-19 настъпва все по-рязко. Още 48 души изгубиха през последното
Коментари Харесай

Кунчев каза кога ни чакат строги мерки

Ковид-19 настава все по-рязко. Още 48 души изгубиха през последното денонощие борбата със смъртоносната болест. Ще има ли нови, по-строги ограничения, ще се стигна ли до затваряне на бизнеси? Отговорите даде основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в изявление за Нова тв.

„ При  постигане на над 300 инфектирани на 100 000 в градовете ще се наложат ограничения за цялата страна, като незабавно би трябвало да бъдат отпуснати помощи за бизнесите.  Не може безпределно да работим единствено на база районни ограничения ", сподели Кунчев.

По думите му имаме две оръжия против Ковид-19 – имунизацията и спазването на ограниченията. „ Ако не можем да достигнем мечтаното равнище на имунизация, остава всеки от нас да съблюдава личното си здраве ”, изясни Кунчев.

„ Ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Това беше повода през днешния ден да организираме Оперативен щаб в Търново, на който допускам ще участват сътрудниците от другите две области. От тях чакам разбор на обстановката и приложения за дейности. Трябва да се съблюдават към този момент разпоредите ограничения. Имаше предложение да се създадат отстъпки в обслужването на междуградските рейсовете, тъй че това да разреши понижаване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск даже да носиш маска ”, посочи Кунчев.

Според него обществото не е готово да одобри действителността. „ Каквото си надробим, това ще сърбаме ", посочи Ангел Кунчев.

„ Намесата на политиката е явна. Тя вреди. Работата на специалистите е да споделяме какво би трябвало да се направи, а дали това ще стане, е решение на политиците ", безапелационен бе основният държавен здравен контрольор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР