Ковчегът с тялото на Джордж Флойд пристигна днес в църква

...
Ковчегът с тялото на Джордж Флойд пристигна днес в църква
Коментари Харесай

Ковчегът с тялото на Джордж Флойд пристигна за поклонение в Хюстън

Ковчегът с тялото на Джордж Флойд дойде през днешния ден в черква в Хюстън за последно публично възпоменание за мъжа, чиято гибел при полицейски арест в Минеаполис провокира митинги по целия свят и апели за реформиране на полицията в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Ковчегът със златист цвят беше ескортиран от полицията до църквата, където ще бъде изложен за шестчасово поклонение, отворено за обществеността.

Преди идването на ковчега служащи направиха пред църквата огромна цветна аранжировка, включваща от едната страна бели рози във формата на сърце и буквите BLM (Black Lives Matter) - "Животът на чернокожите има значение ", направени от сини рози и сложени върху сърцето, а от другата страна - червени рози, които наподобява образуваха вдигнат пестник.

Стотици арестувани след митинга в Брюксел в памет на Джордж Флойд

Присъстващите би трябвало да носят маски и ръкавици според разпоредбите против разпространяването на ковид.

Погребението на Флойд ще бъде на следващия ден. Той ще бъде заровен в гробище в хюстънското предградие Пеърленд до своята майка.
8

Кандидатът на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да пътува за Хюстън, с цел да се срещне със фамилията на Флойд, и ще насочи видеопослание за погребалната работа, само че няма да участва на нея, сподели негов помощник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР