Котировките на петрола продължават да се понижават в четвъртъкq след

...
Котировките на петрола продължават да се понижават в четвъртъкq след
Коментари Харесай

Цената на черното злато се срина под $63 за барел

Котировките на петрола не престават да се намаляват в четвъртъкq след доста поевтиняванe не суровината в сряда заради опасенията, че разпространяването на ковид в Китай и други страни може да докара до понижено търсене на пазар, където така и така има свърхпредлагане.

Мартенските фючърси за сорта Brent през днешния ден сутринта поевтиняха на лондонската борса ICE Futures с $0,90 (1,46%), до $62,31 за барел. В сряда цената на тези договори падна с $1,38 (2,14%), до Щатски долар 63,21 за барел.

Аналогичните фючърси за американския WTI към този миг поевтиняват на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с Щатски долар 0,99 (1,74%), до Щатски долар 55,75 за барел. В хода на търговията през вчерашния ден цената на WTI падна с 1,7 $ (2,91%), до 56,64 $ за барел.

Притесненията от разпространяване на коронавирусната зараза оказват напън върху търсенето на нефт, попречват туризма и търговията.

В средата на декември 2019 година се появи огнище на пневмония в китайския град Ухан, породено от незнаен до момента ковид. На 23 януари Държавният комитет по здравни въпроси на КНР заяви, че броят на пациентите с пневмония, породена от ковид, нараства до 571 души, 17 пациенти са умряли. Китайските управляващи подхващат незабавни ограничения, с цел да предотвратят разпространяването на заболяването.

Експерти от Световната здравна организация (СЗО) към момента не са създали дефинитивни изводи по отношение на новия вид ковид и ще продължат да правят оценка тежестта му в четвъртък.

В същото време запасите от петрол в Съединени американски щати са се повишили предходната седмица с 1,6 милиона барела, обратно на прогнозите, демонстрираха данните на Американския институт за нефт (API), оповестени в сряда. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР