Костюк и Потапова ще играят на четвъртфинал година след скандала

...
Костюк и Потапова ще играят на четвъртфинал година след скандала
Коментари Харесай

Световната №2 отпадна изненадващо в Индиън Уелс, задава се сблъсък с тъмно минало

Костюк и Потапова ще играят на четвъртфинал година след абсурда в Маями
Арина Сабаленка отпадна изненадващо от шампионата в Индиън Уелс, победена от американката Ема Наваро - 3:6, 6:3, 2:6.

Световната №2 влезе в конкуренцията от категория WTA 1000 като любимец за купата, паралелно с Ига Швьонтек, която води решително в ранглистата.

Но Сабаленка бе изненада от поставената като №23 в схемата фаворитка на локалната аудитория. Подкрепяна мощно от почитателите в Калифорния, Наваро игра въодушевено, до момента в който в играта на звездата от Беларус нямаше въодушевление.

Друга локална горделивост - Коко Гоф, разруши Елизе Мертенс с 6:0, 6:2, с цел да доближи четвъртфинал. Американската тийнейджърка има към този момент 19 следващи победи в Щатите, в това число донесли купа на US Open през есента.

Следващото затруднение пред нея ще е Юе Юан от Китай, победила с 4:6, 6:4, 6:3 рускинята Дариа Касаткина.

Нейната сънародничка Анастасия Потапова обаче е четвъртфиналистка, като се задава взривоопасен конфликт. Насреща ще е Марта Костюк от Украйна, а двете имат история с два мача предходната година, които донесоха кавги.

Украинката отхвърли да подаде ръка на рускинята на мрежата след загубата на Мастърса в Маями през март 2023-а, а по-късно даде една от най-емоционалните конференции, като разгласи, че " няма по какъв начин да сме приятелки " и " те въобще не трябва да са тук с нас ".

А в действителност Потапова и Костюк са израснали дружно в тениса, в сходна възраст (21 и 22 г.) са, минали са през шампионатите за девойки паралелно и се познават чудесно. И даже са били много положителни приятелки - съгласно колежките им, преди случая в Маями.

След това в Бирмингам през юни отново победи рускинята, а тогава тя даже не потегли към мрежата, знаейки, че няма по какъв начин да получи нормалния привет от съперничката.

И напрежението сред двете остава - евентуално по този начин ще е и в Индиън Уелс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР