Костенурка, изхвърлена на плаж във Флинтшир, прелетяла над 4000 мили до дома си

...
Тя направи 22-часовото пътуване по въздух до САЩ в сряда,
Коментари Харесай

Тя направи 22-часовото пътуване по въздух до САЩ в сряда, за да бъде освободена от там в родните си води в Мексиканския залив.< /p>

Костенурката беше прекарала 20 месеца рехабилитация в зоологическата градина на Anglesey Sea Zoo и нейното завръщане в САЩ, което беше планирано почти година, „не би било възможно“ без подкрепата на RAF Valley, според Gem Simmonds от British Divers Marine Life Rescue (BDMLR) това са главите морски костенурки, но Тали беше още по-неочаквана - ридли на Кемп - най-застрашеният вид морска костенурка в света.

Изображение: Костенурката Тали е спасена. Снимка: Джем Симъндс

„Малко не сте склонни да го признаете, защото костенурките на Кемп са най-застрашената костенурка в света“, каза г-жа Симъндс.

Anglesey: Фермерите са „опустошени", след като четири бременни крави умряха при предполагаемо преследване на кучета

"Те са невероятно редки и наистина се срещат само около Мексиканския залив и понякога младите в Атлантическия океан, но най-общо казано не в Обединеното кралство и определено не са живи."

Тали е кръстена на Талакър, плажът срещу Wirral в устието на река Ди, където е открита от разходчик на кучета по време на бурята Аруен.

„Тя беше в студено, зашеметено състояние и това по същество е състояние на безсъзнание, което включва изключване на органи и те се носят наоколо по течения и това, което в крайна сметка ще се случи, е те ще умрат и са изложени на риск да бъдат ударени от лодки и всякакви други неща, така че наистина са на милостта на океаните в този момент“, добави г-жа Симъндс.

„Предполагаме, че тя току-що се возих на стоп по Гълфстрийм; те правят това, за да мигрират нагоре по Източното крайбрежие [на САЩ] така или иначе, да изпаднат в безсъзнание... и тя беше съборена от бурята и се озова с нас тук, в малкия стар Северен Уелс."

Изображение: Костенурката Тали лети у дома. Снимка: RAF Valley

Прочетете повече в Sky News:
Котката изминава „над 500 мили“ в решетката на таксито
Лебедът спира трафика в града

Тали вече безопасно кацна в Хюстън, където ще бъде оценена и се очаква да бъде освободена през следващите дни.

„Много сме щастливи, че тя се връща там, където й е мястото“, г-жа Симъндс каза.

„Само въздействието на и много други неща ги караме да се озовават тук.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР