Костадинов обяви, че ще разговаря с представителите на БСП и

...
Костадинов обяви, че ще разговаря с представителите на БСП и
Коментари Харесай

Възраждане поиска оставката на Росен Желязков, търси БСП и ИТН за подкрепа

Костадинов разгласи, че ще беседва с представителите на Българска социалистическа партия и " ИТН ", с цел да внесат още през днешния ден искане за оставката на Росен Желязков, която да бъде гласувана на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Поведението му сега беше безусловно неприемливо, откакто беше отказана и минута безмълвие в памет на жертвите на арменския геноцид с безусловно голословното изказване, че не била кръгла годишнина ", сподели Костадинов.

В началото на съвещанието парламентарните групи означиха с заявления 109-та годишнина от арменското кръвопролитие от Османската империя, както и прокуждането на над 1 милион души, огромна част от които намерили своя втори дом в България.

Минута безмълвие желаеха от Българска социалистическа партия, а след апела на Атанас Зафиров пленарната зала стана непринудено на крайници, макар че ръководителят на Народно събрание Росен Желязков не разгласи такава процедура.

Самият Желязков беше единственият народен представител, останал седнал на мястото си. До него обаче заместниците му Росица Кирова и Кристиан Вигенин се изправиха на крайници дружно с останалите депутати.

След почитането на паметта на избитите арменци, Росен Желязков съобщи, че това е било нарушаване на разпоредбите, тъй като няма годишнина . " Отбелязват се годишнини, а не се означават капризи на народни представители ", укори той соцдепутата Зафиров, който се надпреварвал с " Възраждане " кой да изиска пръв минутата безмълвие.

Поведението му предизвика възмущението на Костадинов.

" След като имаше импулсивно ставане на крайници и в последна сметка удостояване на паметта на жертвите, Росен Желязков си разреши да остане седнал. Това беше безусловно невиждано политическо изказване без думи - доста по-силно като знак, в сравнение с като изказване ", разяснява след това пред медиите Костадинов.

Снимка: БТА

" Ние всякога ставаме с минута безмълвие, когато би трябвало да се почетат жертвите на Холокоста, който е другият голям геноцид, осъществен през 20 век. Българското Народно заседание обаче, в лицето на неговия ръководител, си разреши да раздели жертвите, добави водачът на " Възраждане ", сподели той.

По-рано, по време на декларацията за арменския геноцид той изрази възмущението си от отсъствието от залата на цялата парламентарна група на Движение за права и свободи.

" Днес трябваше съвещанието на Народно събрание да стартира с минута безмълвие за арменския геноцид, само че това не се случи под давлението на Движение за права и свободи, тъй като съгласно болшинството, годишнината не била кръгла ", сподели Костадинов.

И упрекна придвижването, че е пета колон на Ердоган. " Българският парламент се закичи с клеймото на позора. Позор за ГЕРБ, ПП-ДБ и изчезналите Движение за права и свободи, обслужващи турската политика, които се държат като турска, а не като национална организация, която настояват че сякаш са ", упрекна Костадин Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР