Костадин Костадинов направи изказване от трибуната на Народното събрание, във

...
Костадин Костадинов направи изказване от трибуната на Народното събрание, във
Коментари Харесай

Костадинов: Историята на България е свещена, никой няма да я пипа с мръсните си и нечистоплътни ръце, за да я изменя в чужда угода

Костадин Костадинов направи изявление от трибуната на Народното събрание, по отношение на идна конференция в Софийския университет под наслов «Патология на едно честване», като съгласно уредниците патологията е отбелязването на един от най-големите приноси на българския народ и страна - спасяването на българската еврейска общественост по време на Втората международна война.

„ Днес една тайфа самозванци ще създадат честване, т.е. не честване, поругаване на българската национална и историческа памет, пробвайки се да зачеркнат най-големия принос в историята на човечеството през последните 100 години. Според Румен Аврамов - икономист, Александър Везенков - историк, Иванка Гезенко - архивист, Еми Барух - публицист, Стефан Дечев -историк, Стилиян Йотов - мъдрец и Александър Кьосев, експерт по всичко, спасяването на българските евреи в действителност не се е случило и на процедура ние като народ би трябвало да поднесем извинения на българските евреи поради гоненията, на които са били подложени от страна на българската страна по време на Втората международна война. Нещо повече, тези хора си разрешават да насочат откровени обвинявания към българската страна за това, че тя към момента не се е извинила и не е поела отговорността за депортирането на евреите. ", сподели Костадин Костадинов от парламентарната естрада.

Той се съмнява, че е в ход голяма имитация на българската история, откакто съгласно изброените хора избавление на българските евреи не е имало.

„ Наглостта на тези стига до там да упрекват българската страна, че българската власт умишлено и целеустремено е депортирала в лагерите на гибелта повече от 10 000 евреи, които са населявали тези земи. Това е грозна, антибългарска и античовешка неистина. ", разяснява още Костадинов.

Той не пропусна да означи имената на няколко почтени евреи и български евреи, в това число, които са потвърдили в годините обратно със своите лични научни писания големия принос, както на българския народ и на българската страна, по този начин и на българската черква и на българския цар по това време - Борис III, за спасяването на българските евреи, което е събитие без аналог в човешката история.

„ Михаел Бар-Зоар, полковник Самуел Рафаел, Самуил Ардити, който имам достойнството да познавам, и доста други още почтени евреи, които пазят с гордо вдигнати глави както българската чест, по този начин и достойнството на личния си народ. Поклон пред тях и в същото време срам за тези, които сега, през днешния ден, в най-старата българска академична институция, ще омацат с тиня името на България за следващ път. ", добави Костадин Костадинов.
Той се обърна към еврейската организация в България " Шалом " и към ректора на Софийския университет - професор Георги Вълчев, да се разграничат от това, което се случва.

„ Ние ще търсим най-много морална и човешка отговорност за това, което се случва. Защото това надалеч не е казус. Тези хора, тези експерти в своите лични области, най-малко съгласно биографиите, които са заявили, не за първи път поругават българската национална чест и достолепие. На основателя на това срамно събитие през днешния ден - Александър Кьосев, принадлежат думите, че „ българският език е изкуствено създание, а македонският език е натурален и доста по-стар ". Ще кажа единствено едно - никой няма право да пипа българската история с мръсни, нечистоплътни пръсти. Историята на България е свещена. ", сподели в умозаключение доктор Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР