Косовското правителство стана първото, свалено заради коронавируса, Русия спира всички

Косовското правителство стана първото, свалено заради коронавируса, Русия спира всички ...

Коронавирусът по света: Русия спира всички международни полети.Косовското правителство стана първото, свалено заради коронавируса, Русия спира всички международни полети от утре. Какъв ще е ефектът от отлагането на Олимпиадата?

"Дневник" следи разпространението и ефектите на болестта по света. Българските новини четете тук.

Ключови моменти09:30Русия спира всички международни полетиРусия спира всички международни полети от петък, 27 март, в полунощ. Това става по силата на правителствен указ, с който се въвеждат нови мерки за овладяване на коронавируса, предадоха агенциите "Франс прес" и ТАСС.

Указът ще се прилага за всички влизащи и излизащи полети от руска територия с изключение на специалните самолети, с които от чужбина се прибират руски граждани.

Русия вече намали значително международните си връзки, които бяха възможни само между Москва и другите столици и задължително полетите бяха на националния авиопревозвач Аерофлот.

Официално Русия е регистрирала 658 случая на коронавирус и обяви, че двама пациенти на 73 и 88 години са починали, без обаче да свърже пряко смъртта им с Ковид-19, отбеляза АФП.

"Аерофлот" досега бе затворил 92 международни маршрута от общо 94, съобщи говорителят на компанията Михаил Демин, цитиран от ТАСС. Пълната забрана на международните полети, с изключение на специалните полети за връщане на руски граждани у дома, бе очаквана мярка, коментира Демин. 09:26Отложените за догодина олимпийски игри заради пандемията от коронавирус може и да запазват името си "Токио 2020", но разходите за организацията им със сигурност ще се увеличат, при това много.

На дневен ред вече има много въпроси, като основните са свързани с избора на новите дати, с цената, която трябва да се плати, както и с това кой ще я плати. Отговорите им четете тук.09:25Правителството в Косово паднаКосовските депутати свалиха кабинета на премиера Албин Курти с вот на недоверие и предизвикаха политическа криза в момент, когато страната има най-малка нужда от нея заради пандемията на коронавируса, известен като COVID-19, съобщават регионални медии.

Вотът на недоверие бе поискан от собствения му коалиционен партньор. Дебатите в парламента продължиха цял ден, а Курти заяви пред депутатите, че решението за вота "не е взето в Косово, а извън него" и е било голямо влиянието на специалния пратеник на САЩ Ричард Гренел.

Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1074)

Източник: dnevnik.bg