Косовският президент Вьоса Османи каза, че трябва да има някакъв

...
Косовският президент Вьоса Османи каза, че трябва да има някакъв
Коментари Харесай

Османи: И двете страни в диалога трябва да изпълнят задълженията си, Косово държи на думата си за това, което подписва

Косовският президент Вьоса Османи сподели, че би трябвало да има някакъв ред в процеса на разговор и, като упрекна Сърбия, че нарушава член 4 от Основното съглашение с акцията против участието на Косово в Съвета на Европа, добави, че когато има две страни, и двете би трябвало да извършват отговорностите си и освен едно, съобщава  RTV 21.

Османи споделя, че Сърбия нарушава член 4 от съглашението и неговия увод, като води акция против участието на Косово в Съвета на Европа и задържа косовски жители на своя територия.

 „ Вчера Сърбия потвърди, че нарушава член 4 от съглашението, като арестува и изтезава наши жители, нарушава и други елементи от него, преамбюла, член 1, 2 и 3 от Брюкселското съглашение. Атаката против Косово, актът на експанзия през предходната година, наруши правилото на ценене на териториалната целокупност на Косово Трябва да обединим всички сили, с цел да окажем напън върху Сърбия, постоянно е доказвала, че е освен градивна, само че и че държи на думата си някакъв ред в процеса на разговор, когато има две страни, те би трябвало да извършват отговорностите си, а освен едната “, сподели Османи.

Вчера Министерството на външните работи и диаспората и Министерството на вътрешните работи на Косово приканиха жителите да не пътуват през Сърбия след, както обявиха, обстановката на граничните пунктове със Сърбия и случайното прекъсване на косовски жители на тях.

Министерството на вътрешните работи на Сърбия отхвърли изказванията на косовски чиновници и институции за задържането на рейсове с косовски регистрационни знаци на границата сред Сърбия и Хърватия, като акцентира, че полицията не е задържала нито един от жителите, нито е попречила на влизане или откъс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР