Косовският премиер Албин Курти заяви след днешната среща с пратеника

...
Косовският премиер Албин Курти заяви след днешната среща с пратеника
Коментари Харесай

Взаимно признаване? Косово е готово за споразумение със Сърбия

Косовският министър председател Албин Курти съобщи след днешната среща с пратеника на Съединени американски щати за разговора сред Белград и Прищина Габриел Ескобар, че Косово е готово да реализира съглашение със Сърбия, което да се основава на взаимно признание, заяви белградската организация Бета.

Чрез готовността за срещи, волята за съглашения и съответните оферти, които вършим, Република Косово сподели, че е " градивна и изобретателна страна в процеса на разговор ". Ние сме подготвени и ангажирани да реализираме правно обвързващи съглашения за нормализиране на връзките, с взаимно признание в основата, сподели Курти в послание към публицисти.

Американският делегат за разговора сред Белград и Прищина Габриел Ескобар съобщи, че Съединени американски щати " поддържат пътя на Косово ".

Горд съм да кажа, че Косово способства доста за нашия общ дневен ред и считам, че събитията от тази седмица в Косово са значим индикатор за това по какъв начин Косово способства по позитивен метод за общия дневен ред за народна власт и независимост, сподели Ескобар.

По време на визитата си в Косово Ескобар ще се срещне и с представители на опозиционни партии, а на следващия ден в Белград ще беседва със сръбски публични представители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР