Косовският журналист Вальон Суля беше нападнат снощи в Прищина, съобщиха

...
Косовският журналист Вальон Суля беше нападнат снощи в Прищина, съобщиха
Коментари Харесай

Нападнаха косовски журналист в Прищина

Косовският публицист Вальон Суля беше атакуван нощес в Прищина , оповестиха косовските медии. Журналистът е бил отведен за лекуване в Косовския академични клиничен център (QKUK) и все още е в устойчиво положение.

Суля, който е основен редактор на вестник „ Метро “, е взел участие като анализатор в предаването „ Пресинг “ по косовската телевизия „ Т7 “ и е бил атакуван след емисията през вчерашния ден вечерта, написа КосоваПрес. 

Журналистът съобщи пред медиите, че е бил атакуван от трима души минути след излизане от постройката на малкия екран нощес и добави, че се усеща добре, защото не са му били нанесени тежки телесни повреди

Това е второто нахлуване над журналиста след офанзива през декември 2020 година, като повода за нападението не е ясна. За случая е известена косовската полиция и следва събитията към офанзивата да бъдат изяснени.

Асоциацията на косовските публицисти реагира след нападението на Суля, като акцентира, че такова нахлуване е „ безусловно недопустимо и съставлява сериозен опит за възпрепятстване и подкопаване на свободата на изложение и свободата на медиите в Косово “. Организацията прикани способените институции в Косово незабавно да арестуват причинителите на нападението над Суля и да ги изправят пред съда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР