Косово е част от геополитическата конфронтация между САЩ и Русия,

...
Косово е част от геополитическата конфронтация между САЩ и Русия,
Коментари Харесай

Косово е част от геополитическата конфронтация между САЩ и Русия, смятат в Сърбия

Косово е част от геополитическата борба сред Съединени американски щати и Русия , разяснява Милован Дрекун, ръководител на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия, представен от " Танюг ".

" Първото обръщение на американския асистент държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес Мичъл е, че казусът сред Косово и Метохия , както и връзките на Съединени американски щати със Сърби я, ще бъдат третирани като част от геополитическата борба на Вашингтон с Москва , което не е добре за Сърбия ", изяснява Дрекун.

" Второто обръщение е, че Съединени американски щати ще продължат едностранния си метод към казуса , че там няма промени и че ще поддържа твърда позиция във връзка с Сърбия по въпроса за Косово и Метохия ", добавя Дрекун.

" Създаването на косовска войска не трансформира салдото на сигурността в района, а в противен случай, усъвършенства я " , разяснява министър председателят на Косово Рамуш Харадинай, след среща със словенския външен министър Карл Ервавец, оповестява ИБНА.

Премиерът Харадинай разяснява, че " има доста прелестен климат на другарство сред Косово и Словения. Словения е един от най-големите вложители в страната, а Косово има интерес да продължи това икономическо партньорство ".

От своя страна словенският външен министър похвали огромните достижения, реализирани в Косово през последните 10 години на самостоятелност , изразявайки готовността на Словения да сътрудничи в региона на стопанската система и в поддръжка на Косово по пътя на интеграцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР