Косопадът е сериозен естетичен проблем както за мъжете, така и

...
Косопадът е сериозен естетичен проблем както за мъжете, така и
Коментари Харесай

Маскирайте косопада с микропигментация на скалпа!

Косопадът е сериозен изящен проблем както за мъжете, по този начин и за дамите, само че той към този момент може да бъде маскиран с един нов способ – татуирането на скалпа. Какви са неговите преимущества и дефекти?

Дермопигментацията разрешава да се татуират оголени заради косопад елементи от скалпа с цветни пигменти, тъй че да се получи оптична заблуда за окосмяване.
За кого подобаваща процедурата?
Най-много претенденти има измежду мъжете в начална фаза на косопад. Модата на бръснатите глави им оказва помощ да одобряват този недостатък още по-леко, а благодарение на микропигментацията той остава изцяло неосезаем.

Жените също могат да се възползват от него. След извършена химиотерапия, да вземем за пример, зоните, в които има опадали кичури, се татуират в натурален колорит и това основава усещането за по-гъста коса, без значение от нейната текстура и цвят.

По същия метод може да се маскира някакъв белег или да се запълнят пространствата сред присажданията на косми за още по-добър тип. Докато мъжете се стремят да реализират резултат на напълно късо подстригана коса, при дамите задачата е местата с оредяла коса да наподобяват обикновено окосмени.

Ако косата е руса, експертите предлагат микропигментацията да е в малко по-тъмен звук, което основава усещане за по-голяма плътност.

 

 
Как се прави?
Процедурата стартира с слагане на локална анестезия посредством инжекция.

Със стерилни игли по скалпа се рисуват линии, които имитират права коса и маскират оголените зони. Може също да се вършат поредни точки с инжекционна химикалка, което прилича покълване на нова коса и по този начин се запълват местата с по-рехаво окосмяване, които са забележими – да вземем за пример път по средата на главата.

Изборът на техника зависи от степента на оплешивяване – начално или напреднало, от скоростта на процеса – интензивен или нормализиран, от възрастта поради побеляването на косата, от вида на косъма – прав или къдрав, тъничък или пълен. Ако татуировката е добре направена, не се стига до кървене и формиране на корички.

 
Какво се инжектира?
Използват се пигменти, които са приспособени за медицински процедури и не водят до алергични реакции. Пигментите би трябвало да са стерилни, в херметични опаковки, тъй като част от тях се всмуква в организма. В Европа се заобикалят тези, които са създадени в Съединени американски щати, където няма прецизна наредба за състава им.

 

 
Какъв е резултатът?
Микропигментацията придава оптическа компактност на цялата коса. Основата е по-тъмна и основава усещане за плътност. При мъжете татуирането разрешава да се оформи напълно къса прическа или обръснат скалп с натурален резултат на обикновено окосмяване.

 
Окончателен ли е резултатът?
Пигментите се инжектират незадълбочено и се разграждат по натурален метод за няколко години. Излагането на слънце и морските бани форсират този развой.

 
Какви са рисковете?
Резултатът от време на време е прекомерно ослепителен и косата наподобява неестествено. Може също да се получи забележима разграничителна линия сред косата и пигментираната зона. В такива случаи се употребява процедура с лазер за понижаване на интензивността на цвета. По-трудно се поправя микропигментация по контура на лицето. При по-дълбоко слагане на пигмента за по-траен резултат той леко се разлива, точката на инжектиране става малко по-голяма и добива синкав колорит, т.е. нито цветът, нито размерът наподобяват естествено. Затова се предлага микропигментация, която е по-малко трайна и по-повърхностна, само че пък за сметка на това точките са безусловно съвършени и наподобяват като преди малко наболи косъмчета. Трябва да се внимава със светлите пигменти за руса или червеникава коса, тъй като те доста бързо могат да добият оранжев нюанс, а са и най-трудни за премахване, даже с лазер.

 
След процедурата
През първите  7-10 дни би трябвало да се заобикаля излагането на слънце и огромното физическо натоварване, което провокира засилено кръвообращение и загрява скалпа. Най-големият зложелател на микропигментацията е топлината, по тази причина не се предлагат също сауна, парна баня, парещ душ.

 
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР