Космосът се превърна в място на оспорване на световното надмощие,

...
Космосът се превърна в място на оспорване на световното надмощие,
Коментари Харесай

Флоранс Парли: Космосът е потенциално място на неприятелски маневри

Космосът се трансформира в място на оборване на международното превъзходство, в което може да се стигне до вражески маневри, съобщи френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли и разгласи, че военновъздушните сили на страната се трансформират във военновъздушни и галактически сили, съобщи Франс прес.

В изявление за изданието "Прованс " Парли официализира наименованието, което се загатваше и обсъждаше от няколко месеца. Парли увери, че Франция по никакъв метод не е ангажирана в конкуренция във въоръжаването и акцентира привързаността на страната към потреблението на космоса за мирни цели. "Но също по този начин е и моя отговорност да съм сигурна, че чудесно съм идентифицирала заканите, с които нашата страна се сблъсква евентуално ".

През 2017 година съветският "шпионски спътник " Луч-Олимп се опита да се приближи до френско-италианския боен спътник Атена-Фидус. Инцидентът беше разгласен по-късно от министърката на въоръжените сили. "Констатацията е, че спътниците могат към този момент да се приближават до нашите, с цел да ги заглушават или да ги повреждат, даже да ги унищожават ", сподели Парли.

Франция упрекна Русия в опит за сателитен шпионаж

"Скоро ще разполагаме с дребни патрулиращи спътници, които ще ни разрешат да откриваме, характеризираме и дефинираме отговорността на причинителите на този вид вражески маневри ", добави Парли. Тя загатна, че спътниците ще бъдат оборудвани с камера, която ще им разрешава да наблюдават какво се случва на 360 градуса към тях. Някои от спътниците ще са оборудвани и с мощни лазери, с които ще държат на разстояние или ще заслепяват тези, които се пробват да се приближат прекомерно покрай тях.

Базирано в Тулуза, командването на галактическите сили ще включва 200 души първоначално и 500 души през 2025 година Инвестициите в бранша ще доближат от 3,6 милиарда евро на 4,3 милиарда евро.

По-късно през днешния ден отпред на военновъздушното учебно заведение на Франция пък ще бъде назначена за първи път жена военачалник - Доминик Арбиол, което илюстрира различен аспект в трансформацията на въоръжените сили на страната, а точно феминизацията на армията или по-голямо наличие на дами военни във въоръжените сили, показва Франс прес. Арбиол е приключила военновъздушната академия и е работила в разузнаването, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР