Космонавтите на Роскосмос Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, както и

...
Космонавтите на Роскосмос Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, както и
Коментари Харесай

Космическият кораб "Союз МС-16" беше изстрелян от космодрума "Байконур"

Космонавтите на Роскосмос Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, както и астронавтът на НАСА Крис Касиди, отидоха на МКС

Руската ракета-носител " Союз-2.1а " с пилотирания галактически транспортен съд " Союз МС-16 ", беше изстрелян от космодрома " Байконур " в 11,05 ч. московско време. Стартът на изстрелването се излъчва на уеб страницата на Роскосмос. Първият пилотиран старт за 2020 година се прави на фона на пандемията на ковид.
Ракетата излетя от 31-а площадка за изстрелване на космодрума. Космонавтите на Роскосмос Анатолий Иванишин и Иван Вагнер, както и астронавтът на НАСА Крис Касиди, отлетяха за Международната галактическа станция (МКС).

Около девет минути след изстрелването, " Союз МС-16 " би трябвало да се отдели от третия стадий на носача. Предвижда се корабът да лети до МКС по шестчасова скица, т.е. ще направи четири обиколки към Земята. Скачването на галактическия транспортен съд с МКС е планувано за 9 април в 17:15 часа московско време. Командир на новата експедиция ще бъде Крис Касиди, за който този полет е трети в кариерата му. Иванишин също излиза в орбита за трети път, Вагнер към момента няма опит в галактически полет.

Стартът беше осъществен от стартовия комплекс „ Восток ". Преди това астронавтите излязоха в орбита от първата пускова площадка, само че тя е предопределена за ракети " Союз МС-16 ". За изстрелванията на Союз-2.1а се нуждае от огромна реорганизация.

Първоначално беше планувано като част от нова експедиция до Международната галактическа станция през април да летят съветските космонавти Николай Тихонов и Андрей Бабкин, както и американският астронавт Крис Касиди. През февруари обаче, Сергей Крикалев, изпълнителен шеф на Роскосмос за галактически стратегии с пилотиран екип, съобщи, че по медицински аргументи съветската част от екипажа на " Союз МС-16 " ще бъде сменена от студентите Анатолий Иванишин и Иван Вагнер. По-късно междуведомствена комисия утвърди смяната.

Новият екипаж ще прекара 196 дни на борда на Международната галактическа станция. Общо са планувани над 50 научни проучвания и опити по време на новата експедиция. Три проучвания от общия брой ще бъдат осъществени автоматизирано, без присъединяване на екипажа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР