Космическият кораб DART (Double Asteroid Redirection Test) на НАСА ще

...
Космическият кораб DART (Double Asteroid Redirection Test) на НАСА ще
Коментари Харесай

НАСА обстрелва астероид с 500-килограмова сонда, за да промени траекторията му

Космическият транспортен съд DART (Double Asteroid Redirection Test) на НАСА ще полети през юни 2021 година на борда на ракетата Falcon 9 от базата Ванденберг в Калифорния (САЩ), оповестява американската галактическа организация. Целта на апаратът е да тества опцията за потребление на кинетична сила за смяна на траекторията на метеорита Дидимуун, написа Pan.bg.

През 2022 година DART ще се сблъска с галактическия обект, открит през 1996 година и орбитиращ на към 11 милиона километра от нашата планета.

Бюджетът на задачата е 69 милиона $, в това число разноските за ракетата. Значението на плана е голямо, макар ниските разноски. Ако опитът е сполучлив, човечеството ще има на ниска цена и благонадежден способ за отклонение на метеорити, заплашващи да се ударят в Земята.

През 2016 година учени от Съединени американски щати предложиха различен способ за справяне със опасността от метеорити. Революционният способ разчита на лазер, който да загрее повърхността на галактическото тяло, а чрез разсейването на топлината неговата орбита да бъде изменена. Това би било извънредно дейно при справяне с открити рано обекти, намиращи се надалеч от нашата планета.

Ако заплахата от метеорити бъде открита в " последния миг " от НАСА считат, че конфликтът ще бъде по-удачния избор за отклонение. Именно това ще тества и планът DART, който ще сблъска 500-килограмова сонда с висока скорост в Дидимуун.

Астрофизиците успокояват, че за планетата ни няма да възникне никаква заплаха в резултат от осъществения удар върху Дидимуун. Освен това НАСА възнамерява да снима опита в най-големи елементи.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР