Космическата компания SpaceX на милиардера Илън Мъск извърши миналата неделя

...
Космическата компания SpaceX на милиардера Илън Мъск извърши миналата неделя
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Илън Мъск

Космическата компания SpaceX на милиардера Илън Мъск извърши предходната неделя последния огромен ракетен тест, който ще разреши на Съединени американски щати да се завърне в бизнеса с пилотираните полети в околоземна орбита. След пенсионирането на последната совалка през 2011 година американската галактическа организация NASA не разполага с техническа опция за транспорт на свои астронавти и разчита на сътрудниците си от " Роскосмос " за превозването на щатски личен състав до Международната галактическа станция (МКС).

Съвсем скоро обаче американските астронавти към този момент ще се возят на частни орбитални капсули – надлежно Crew Dragon на SpaceX и Starliner на Boeing. През 2014 година двете компании завоюваха търг по линия на програмата за комерсиални галактически полети на NASA и получиха дотации за разработка свои апарати – надлежно 3.1 милиарда $ за SpaceX и 5.1 милиарда $ за Boeing.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпреки " по-скромното " финансиране обаче компанията на Мъск е на път да завоюва неофициалното съревнование и да бъде подготвена да изстреля първите двама " частни астронавти " в края на февруари или началото на март. По всяка възможност обаче стартът ще се забави най-малко до април, защото NASA преценя дали да не удължи престоя им на МКС от две седмици на шест месеца.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР