Космическата компания Blue Origin на Джеф Безос записа нов важен

...
Космическата компания Blue Origin на Джеф Безос записа нов важен
Коментари Харесай

Blue Origin успшено тества космическата си капсула

Космическата компания Blue Origin на Джеф Безос записа нов значим триумф като осъществя сполучлив тест на галактическа ракета и галактическа капсула за многократна приложимост, оповестява онлайн изданието BusinessInsider. Това е значима стъпка за една от главните цели на Blue Origin - да направи пътуването до космоса налично за повече хора.

Джеф Безос детронира Гейтс и е най-богатият човек в света

Парите не купуват благополучие, споделят милиардерите

Тестът на Crew Capsule 2.0 е бил извършен дружно с ракетата New Shepard в западните елементи на Тексас. В капсулата не е имало хора, единствено инсталация и плашило.

10 малко известни обстоятелството за Amazon

Капсулата е издигната с ракетата на над 76 км. височина, след което се отделя от главното тяло. Ракетата по-късно се връща назад и каца на специфична площадка, сходно на Falcon 9 на SpaceX.

През това време и капсулата прави своята процедура по приземяване. За задачата тя разчита на три парашута. Процедурата е осъществена сполучливо, като отваря вратата за основната цел - извеждане на хора до "ръба на Космоса " и безвредното им връщане назад на Земята.

Човекът, трансформирал интернет в три минути и половина

Crew Capsule 2.0 ще може да се употребява както за доставки на инсталация и транспорт на астронавти, по този начин и за за "увеселителни " пътешествия. Срещу към 200 000 $ (според неофициални данни) всеки искащ ще може да се повози на Crew Capsule 2.0 и да изпита чувството на изстрелването с галактическата ракета и пътуването до към 100 км. над Земята.

#NewShepard had a successful first flight of Crew Capsule 2.0 today. Complete with windows and our instrumented test dummy. He had a great ride. @BlueOrigin pic.twitter.com/PZHXWXjuw9
— Jeff Bezos (@JeffBezos) December 13, 2017
Пътниците ще прекарат няколко минути в безтегловност и ще могат да се насладят на гледката към Земята. След това капсулата ще се връща назад. Неофициалните проекти са първите проби с хора да бъдат направени още до края на 2018 година

SpaceX отсрочва първия старт на голямата ракета Falcon Heavy

За в този момент ракетата New Shepard не е планувана да доближава орбитата към Земята. Нужна е доста по-мощна ракета, с цел да се доближи такава височина. Blue Origin към този момент работи по нея, като тя се споделя New Glenn. Вече е построена и фабриката, която да създава ракетата. Ако нейната разработка и проби са сполучливи, Blue Origin ще стане пряк съперник на SpaceX.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР