Космическата агенция на Обединеното кралство (UKSA) вече подписа споразумение с

...
Космическата агенция на Обединеното кралство (UKSA) вече подписа споразумение с
Коментари Харесай

Тим Пийк намеква за прекратяване на пенсионирането си, докато приветства създалата история британска космическа мисия

Космическата организация на Обединеното кралство (UKSA) към този момент подписа съглашение с американска компания, което може да докара до първата напълно английска задача в космоса.

Мисията ще накара английските астронавти да прекарат две седмици в орбита, с цел да извършат проучвания, да показват нови технологии и да вземат участие в просветителни действия.

На въпроса дали би се изкушил да пристигна след пенсиониране, с цел да управлява създалата история експедиция, майор Пийк отговори: „ Не мисля, че в миналото съм бил в пенсия. “

Описвайки договорката на UKSA като „ доста вълнуващо развиване “, той сподели също в програмата Today на Radio 4: „ В момента се случват доста неща в галактическия бранш и мисля, че Обединеното кралство да бъде в челните редици на тази нова епоха на изследване на комерсиалните благоприятни условия е фантастично нещо. “

Майор Пийк означи, че макар че има трудности за превъзмогване, преди проектът да бъде финализиран - в това число асортимент на екипаж, образование и утвърждение от НАСА - окуражаващо е, че UKSA е " почнала да търкаля топката ".

Откриването на разтопен пласт, покриващ Марс, може да изясни за какво марсианци не съществуват

Университетите и изследователските институции в Обединеното кралство бяха помолени да споделят хрумвания за опити, които биха могли да бъдат извършени в космоса за интервал от две седмици.

Англия е имала единствено двама астронавти в космоса преди - Хелън Шарман през 1989 година и Майор Пийк 27 години по-късно.

Изображение: Тим Пийк по време на първото си излизане в космоса през 2015 година < p> Сделката беше оповестена, когато министърът на науката Джордж Фрийман откри Лондонската фондова борса и приказва за опциите за привличане на вложения в галактическата промишленост на Обединеното кралство.

Той сподели: „ Перспективата за историческа задача на Обединеното кралство с Axiom Space има капацитета да въодушеви цяло ново потомство да доближи до звездите, като в същото време поддържа напъните ни да изградим една от най-иновативните и атрактивни галактически стопански системи в света.

Още от Sky News:
Израел-Газа последна след отвод на визи на чиновници на Организация на обединените нации
Двама служители на реда бяха уволнени, откакто лежаха при прекъсване и претършуване

„ Искаме да сложим Обединеното кралство в челните редици на световната конкуренция за търговски галактически вложения, продължи да поддържа учените и инженерите да тестват нови технологии и да правят значими проучвания и в последна сметка да върнат изгодите на хората и бизнеса в цялата страна. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР