Косатки предприеха безмилостно нападение срещу полска яхта в Гибралтарския проток.

...
Косатки предприеха безмилостно нападение срещу полска яхта в Гибралтарския проток.
Коментари Харесай

Косатки нападнаха и потопиха яхта

Косатки започнаха безмилостно нахлуване против полска яхта в Гибралтарския пролив. Инцидентът траял 45 минути и довел до съществени вреди на плавателния съд, който в последна сметка потопен покрай пристанище Танжер Мед.

По време на нападението екипажът, пристанищните влекачи и мароканският флот се пробвали да спасят яхтата, само че без триумф.

Инцидентът е станал на 31 октомври, предава vesti.bg.

Според обява във Фейсбук от Morskie Mile, притежатели на яхтата, които организирали ветроходни почивки в Средиземно море, „ косатките

удряха перото на руля в продължение на 45 минути, причинявайки огромни вреди “.

За благополучие, макар ужасяващия темперамент на нападението, никой не е потърпевш. „ Екипажът е в сигурност. Всички са невредими, здрави и към този момент в Испания “, прибавиха от Morskie Mile.

Мотивите зад това държание понастоящем са неразбираеми, само че косатките стават все по-враждебни против лодките по Иберийския полуостров от 2020 година насам. През последните няколко години имаше многочислени сходни срещи с косатки, докладвани от водите към Испания и Португалия. Понякога животните просто блъскат лодките, само че в други случаи

те са по-безмилостни в държанието си, като са успявали да потапят плавателните съдове, които нападали.

Въпреки че някои биха класифицирали тези срещи като нападателни, специалистите ги преглеждат като знак за по-сложно държание. Те считат, че косатките демонстрират „ игриво обществено държание “.

По създание учените считат, че тези морски ловци в действителност вземат участие в новопоявила се „ мода “, която се популяризирала измежду популацията им, като тренд от TikTok. Те не нападат съдове или хора с всякаква форма в изблик на жадност за кръв.

Въпреки че някои настояват, че това държание е предизвикано от животни, които преди този момент са били ранявани от морски кораби и не става дума просто за ненадейно „ въстание “ на тези морски бозайници.

Това е значим миг, тъй като методът, по който описваме и разбираме тези срещи, може да окаже голямо въздействие върху метода, по който реагираме на тях. Страхът измежду морските биолози и други учени е, че в случай че проектираме човешки претекстове към тези животни,

това може да докара до предпочитание за възмездие, в резултат на което хората да стартират да ги преследват или да се пробват да „ отвръщат на удара “.

Всички учени, участващи в проучването на тези държания, акцентират, че би трябвало да заобикаляме да трансформираме това във неприятелски роман. От решаващо значение е да разберем комплицираното държание на тези животни, с цел да можем да осигурим хармонично общуване, изключително откакто иберийските косатки са сериозно застрашени.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР