Корупция има там, където има мърляво свършена работа. Ще направя

...
Корупция има там, където има мърляво свършена работа. Ще направя
Коментари Харесай

Черен списък с фирми в София ще изготвя проф. Лилков

„ Корупция има там, където има мърляво свършена работа. Ще направя черен лист на такива компании, които са работили мърляво. Няма да имат достъп до публични поръчки в София “. Това сподели в ефира на Нова телевизия проф. Вили Лилков. Вчера той беше показан публично като претендент за кмет, повдигнат от гражданска самодейност " Синя София ".

„ Бих приел поддръжка от всеки гласоподавател на ГЕРБ, от всеки гласоподавател въобще “.

По мотив появилите се изказвания, че е допустимо той да бъде подсилен от ГЕРБ и е претендентът на ГЕРБ, той още веднъж повтори:

„ Почти съм сигурен, че ГЕРБ ще има своя кандидатура. Бих бил удовлетворен, в случай че всеки един симпатизант на ГЕРБ види в мое лице претендента, който да бъде подсилен. Не отхвърлям поддръжка от никого “.

Проф. Лилков акцентира, че е съвсем сигурен, че партията на Бойко Борисов ще има собствен претендент, тъй като такава е логиката след 18 години ръководство.

„ Тяхното ръководство бе на мандатно мислене, краткосрочни цели, а би трябвало да се слагат огромните визи и дълготрайните цели, с цел да може София да се развива. Освен това години наред се залагат все едни и същи цели - обучение, превоз и технологии, само че би трябвало те да се премислят и балансират “, изясни Лилков.

На предходните избори той застана зад Йорданка Фандъкова, тъй като против нея бе кандидатурата на Мая Манолова.

Зад кандидатурата на проф. Вили Лилков застанаха към 100 знакови фигури за дясното и синята концепция.

„ Напреднали са диалозите и със 7 партии - КОД, БДФ, Национална движение „Симеон Втори", Съюза на репресираните, изясни Лилков и добави, че се надява на поддръжка и от Съюз на демократичните сили, които в последните години са в коалиция с ГЕРБ. 

„ Аз не разпръсквам десницата, а я сплотявам, безапелационен бе Лилков. Основанията да се кандидатирам са тези, че имам доста сериозна експертиза в локалната власт. Кметският пост не е място, където някой занапред би трябвало да се учи “, разяснява той.

„ Васил Терзиев изповядва идеология няма ляво, няма дясно, а аз съм представител на дясното, разяснява още Лилков. Нямам право да му държа сметка за предишното на неговите родители, тъй като и аз имам деца и не считам, че би трябвало да им се търси отговорност за това какви са родителите им. По-скоро запитвам за какво, откакто не е имал гражданска позиция толкоз години, в този момент желае да ръководи “, добави той.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР