Корупционен скандал, свързан с новия стадион от Рома, гръмна в

...
Корупционен скандал, свързан с новия стадион от Рома, гръмна в
Коментари Харесай

Корупционен скандал около новия стадион на Рома

Корупционен скандал, обвързван с новия стадион от Рома, гръмна в Италия. Девет души са били задържани от силите на реда, съобщи вестник „ Гадзета дело спорт “.

Арестите са осъществени по разпореждане на прокуратурата в Рим, която води престъпно следствие. От години се водят договаряния сред клуба и общината за стадиона, който би трябвало да приюти „ вълците “.

След като бе реализиран сериозен прогрес, обаче, се оказва, че са били осъществени злоупотреби. Полицията арестува девет души по отношение на следствието, в това число президентът на компанията Acea (отговаряща за водоснабдяването) Лука Ланцалоне, както и вицепрезидента на районния съвет на Лацио Адриано Палоци.

Карабинерите са задържали шестима души, до момента в който други трима са под домакински арест, пишат други медии на Апенините. „ Тези, които са злоупотребили, ще си платят “, даде обещание кметицата на „ безконечния град “ Вирджиния Раджи. Тя не посочи дали корупционният скандал ще се отрази на бъдещото създаване на оборудването.

Рома сега играе на „ Стадио Олимпико “ и го дели с Лацио. „ Вълците “ обаче желаят да имат личен стадион, сходно на Ювентус. Огромна част от стадионите в Италия са общинска благосъстоятелност и клубовете заплащат наеми, с цел да ги употребяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР