Корпусът на гвардейците на иранската революция (КГИР) съобщи, че задържаният

...
Корпусът на гвардейците на иранската революция (КГИР) съобщи, че задържаният
Коментари Харесай

Задържаният вчера от Иран танкер е иракски

Корпусът на гвардейците на иранската гражданска война (КГИР) заяви, че арестуваният през вчерашния ден петролен танкер в Персийския залив принадлежи на Ирак, съобщи Ройтерс, цитирайки ирански държавни медии.

Според КГИР съдът е арестуван по съмнение в контрабанда на гориво " за някои арабски страни ", които не се посочват.

Танкерът бе прехванат покрай иранския остров Фарси, северно от Ормузкия пролив. На острова корпусът, който е елитна част на иранските въоръжени сили, разполага с военноморска база. 

КГИР твърди, че на борда на арестувания съд имало 700 000 литра контрабандно гориво и седем моряци-чужденци, чиято народност не се оповестява. Танкерът бил арестуван по искане на ирански правосъдни чиновници, откакто те се убедили, че той транспортира контрабандно гориво. Съдът е отведен в иранската провинция Бушер, а товарът му е доставен в Иранската национална компания по систематизиране на нефтопродукти, чието седалище е в същата провинция. 

Говорител на Петия американски флот, който е основан в дребната островна страна Бахрейн в Персийския залив, сподели, че не разполага с информация, която да удостовери иранските медийни известия. 

Преди две седмици Иран задържа различен петролен танкер, регистриран в Панама, също по обвинявания, че превозвал контрабандни горива. Корабът и интернационалният му екипаж също остава под ирански арест.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР