Корпорацията Ростех представи на международната промишлена изложба ИННОПРОМ-2018 свръхздравия лаптоп,

...
Корпорацията Ростех представи на международната промишлена изложба ИННОПРОМ-2018 свръхздравия лаптоп,
Коментари Харесай

Ростех представи свръхздравия лаптоп ЕС1866 с процесор Елбрус

Корпорацията Ростех показа на интернационалната промишлена галерия ИННОПРОМ-2018 свръхздравия преносим компютър, основан на процесора Елбрус, създаван посредством 40 нанометров софтуерен развой.
Корпусът на портативния компютър е водоустойчив и е изработен от лека и здрава алуминиева сплав. Лаптопът е оборудван със 17-инчов екран с необявена резолюция. ЕС1866 е резистентен на всевъзможни неподходящи външни фактори, като да вземем за пример трептения, удари, рухване, влага и екстремална температура в рамките на от –20 до +55°С.

Производителят акцентира, че в ЕС1866 е вероятен избора на архитектурата на процесора, без да се трансформира структурата. Габаритните размери на устройството са 413 х 340 х 80 милиметра.

Новият преносим компютър работи под ръководството на съветската операционната система Елбрус. На него може да бъде конфигурирана и всяка друга операционната система, в това число и съветската Оценка за съвместимост за особено потребление Astra Linux. В тази Оценка за съвместимост е включен безплатния офисен пакет LibreOffice.

Цената на бронирания съветски преносим компютър е 500 000 рубли или почти $7 900. Производителят сподели, че аналогичният компютър, създаден от американска компания, би коствал към 1 милион рубли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР