Корпорацията Майкрософт е преустановила проговорите си за покупката на американското

...
Корпорацията Майкрософт е преустановила проговорите си за покупката на американското
Коментари Харесай

Закана на Тръмп да забрани ТикТок в САЩ спря придобиването й от Майкрософт

Корпорацията " Майкрософт " е прекратила проговорите си за покупката на американското поделение на обществената мрежа ТикТок (TikTok) от китайската компания " БайтДенс " (ByteDance), съобщи " Уолстрийт джърнъл ".

Смяташе се, че съглашението за продажбата е близо до реализиране, само че в този момент тя е сложена на пауза след изявлението на американския президент Доналд Тръмп, че е решил да забрани известната платформа за шерване на видеоклипове.

" Що се отнася до ТикТок, забраняваме ги на територията на Съединени американски щати ", съобщи Тръмп преди ден пред медиите на борда на самолета " Еър форсе уан ", с който се връщаше от Флорида. Президентът сподели, че може да употребява изключителни стопански пълномощия или декрет, с цел да наложи това решение.

Видеоприложението провокира опасения в Съединени американски щати, че китайското държавно управление може да цензурира сериозни към него клипове, или да получи информация за потребителите, отбелязва Асошиейтед прес. Компанията упорства, че не цензурира клипове и не би предоставила на Пекин данни за американски консуматори, даже в случай че китайските управляващи изискат това.

Сега договарянията сред " Майкрософт " и " БайтДенс " изчакват изясняване на позицията на Белия дом по въпроса с придобиването на американския бизнес на китайската компания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР