Корпоративните мениджъри предлагат все повече стимули, включително безплатна храна, тенис

...
Корпоративните мениджъри предлагат все повече стимули, включително безплатна храна, тенис
Коментари Харесай

Бизнесът връща служителите в офиса с безплатна храна и маси за тенис

Корпоративните мениджъри оферират от ден на ден тласъци, в това число безвъзмездна храна, тенис на маса и зелени пространства за отмора, в опитите си да върнат личния състав в офисите на фирмите. В същото време обаче опасенията по отношение на цената на пътуването до работа не престават да лимитират посещаемостта на офисите в международен мащаб, написа Ройтерс.

Хибридният работен режим беше въведен по време на пандемията от COVID-19, само че данните и анкетите измежду шефовете демонстрират, че посещаемостта не дава отговор на упованията.

И защото разноските за гориво и храна нарастват бързо, чиновниците, които през последните две години привикнаха да си ги икономисват, имат спомагателна причина да желаят да продължат да работят от у дома. Това слага работодателите пред предизвикването да усилят привлекателността на офисната работа.

„ Работодателите направиха много, с цел да създадат офиса по-привлекателен и целеустремен “, сподели Катрин Уайлд, основен изпълнителен шеф на Partnership for New York City.

Глобално изследване измежду близо 80 000 служащи, извършено от консултантската компания Advanced Workplace Associates, демонстрира, че чиновниците всеобщо не съблюдават политиките за хибридна работа.

В организациите, където политиките изискват два или три дни в офиса, наличието е надлежно 1.1 и 2.1 дни.

„ Когато излязохме от локдауните и разпоредбите бяха смекчени, хората се пробваха да влязат в офиса. Но когато стигнаха там, откриха, че всичко, което вършат, е да вземат участие в диалози в Zoom. Причината хората да не вървят в офисите е, че са привикнали с метод на живот и конструкция на разноските, които им подхождат “, споделя ръководещият шеф на AWA Андрю Моусън.

Оказва се, че висшите мениджъри са измежду най-непреклонните във връзка с хоум офиса, сподели Кели Бийвър, основен изпълнителен шеф за Обединеното кралство и Ирландия на социологическата компания Ipsos.

Офиси като хотели

Междувременно търсещите работа постоянно цитират отдалечената работа като желание. От началото на август 80% от хората, търсещи работа във финансовия бранш посредством световната онлайн платформа Flexa, са показали желание за „ отдалечени “ функции, което съставлява нарастване от 33% спрямо март.

„ Служителите към момента имат огромно въздействие. Рискова тактика за компаниите е да бъдат прекомерно строги във връзка с условията за наличието в офиса и работния режим “, счита Питър Хог от английската консултантска компания Arcadis.

В момента той и неговите сътрудници са ангажирани да оказват помощ на фирмите да модернизират офисите си, добавяйки повече вътрешни градини, библиотеки или неофициални зони с меко обзавеждане. Интересът към сходни преустройства сега е по-висок в сравнение с всеки различен път след пандемията, споделя Хог.

Една английска комерсиална компания е почнала да дава душове, места за сънливост и перални за своите чиновници, които работят до късно по приключването на покупко-продажби, споделя Лийсън Медхърст, стратегически шеф на Peldon Rose, която проектира офиси за бизнеса.

„ Нашият клиент сподели, че към този момент гледа на офиса като на хотел, който се грижи за потребностите на служителя, а не безусловно за финансовите потребности на компанията “, споделя Медхърст.

Корпорацията City of London, която ръководи финансовия регион, сподели през август, че е наела куратор на програмата Destination City, с цел да провежда събития, в това число спектакъл, игри и представления онлайн.

Стивън Купър, основен изпълнителен шеф на английската банка Aldermore, разяснява пред Ройтерс, че неговата банка предизвиква чиновниците да се върнат в офиса, без обаче да възвръща нормите отпреди пандемията.

Банката обмисля да наеме пазач, който да оказва помощ на чиновниците да се оправят с ежедневните задания, като химическо почистване. Тези, които са най-негативно настроени към връщането в офиса, са хората, които са се преместили в предградията и би трябвало да пътуват дъло. За по-младите чиновници пък е по-лесно да одобряват да се върнат на работните си места.

„ Младите хора са наясно, че напредъкът им в кариерата ще зависи от взаимоотношенията в офиса “, споделя Катрин Уайлд от  Partnership for New York City.

Самотните домашни силози

Водещите финансови компании на Уолстрийт са измежду най-активните в опитите за връщане на чиновниците в офиса.

Goldman Sachs Group повика личния състав си назад в офиса на цялостен работен ден още през юни предходната година. В Morgan Stanley и JPMorgan множеството чиновници също се завърнаха, до момента в който в Citi има хибридно съглашение за работа.

Финансовата група Jefferies съобщи тази седмица, че желае чиновниците да се върнат в офисите си, вместо да стоят в „ самотните си домашни силози “, макар че все още също работи на хибридна основа.

Goldman и Morgan Stanley оповестиха, че ще отстранен някои протоколи от епохата на пандемията при започване на септември, в това число носенето на маски и тестванията за ковид в техните офиси.

През март JPMorgan направи маските в корпоративните си офис здания доброволни и приключи наложителното тестване за неимунизирани чиновници. Най-голямата банка в Съединени американски щати анулира и политиката си да наема единствено имунизирани лица.

Крис Гарднър, изпълнителен шеф на основания в Лондон заемодател за недвижими парцели Atelier, сподели, че отслабващата стопанска система на Англия и растящите разноски за сила евентуално ще накарат тези, които се тормозят от съкращения, да се върнат в офиса и че този мотив ще е по-ефективен от безплатните закуски или други тласъци.

„ Ако, както се чака, икономическата обстановка се утежни по-късно тази година, представянето и видимостта в офиса ще станат надалеч по-важни “, предвижда той.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР