Коронавирусната криза в Италия не е приключила, предупреди днес президентът

...
Коронавирусната криза в Италия не е приключила, предупреди днес президентът
Коментари Харесай

Коронавирусната криза в Италия не е приключила

Коронавирусната рецесия в Италия не е завършила, предизвести през днешния ден президентът Серджо Матарела в слово по случай националния празник и приветства единството на страната в битката с епидемията, съобщи Франс прес.

Близо 33 500 души са умряли в страната за три месеца от Ковид-19, само че заболяването наподобява към този момент е овладяна и честванията във връзка днешния Ден на провъзгласяването на републиката протичат по едно и също време с "чувство за неустановеност и учредения за вяра ", съобщи Матарела.

"Кризата не е приключила; институциите, както и жителите, ще се сблъскват и отсега нататък с последствията и контузиите от нея ", предизвести той.

"В тази изключителна обстановка Италия сподели най-хубавото от себе си ", посочи Матарела. Той съобщи, че "се гордее " със своята страна, и приветства "моралното единение " на италианците в битката с вируса, този "невидим зложелател ".

Този дух на единение ще стане "двигател на възобновяване ", увери президентът, изпълняващ почетни функционалности, само че и поръчител на националната сигурност. Мнозина политици приветстваха неговата тирада.

Като знак на това "рестартиране " италианското самолетно звено за въздушна акробатика "Фрече Триколори " прелетя тази заран над Рим измежду пушеци в цветовете на националното знаме, откакто обиколи при започване на седмицата ред градове от италианския Север, най-силно потърпевш от заболяването - по този начин групата изпрати до района "послание на вяра и взаимност ".

Следобед се чака президентът Матарела да се поклони пред паметта на жертвите на Ковид-19 в Кодоньо, Ломбардия, където вирусът се появи за първи път в страната през февруари.

Нетърпелива да се върне към естествения живот, да рестартира стопанската система си и един основен бранш като туризма, Италия последователно излиза от карантината. Отново са отворени магазините, кафетата, терасите на заведенията за хранене, също и множеството туристически обекти. В сряда управляващите ще отворят отново и границите на страната, а италианците ще могат свободно да се движат в рамките й.

По последни данни през изтеклото денонощие коронавирусът е взел 60 жертви в Италия, а здравните управляващи са разкрили 178 нови заболели. Това е най-малкият денонощен растеж на инфектираните от 26 февруари до момента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР