Коронавирусът засегна дори космическият авиационен сектор, съобщи Sciencealert.Общата мисия на

...
Коронавирусът засегна дори космическият авиационен сектор, съобщи Sciencealert.Общата мисия на
Коментари Харесай

Коронавирусът засегна и космическата авиация, отмениха мисия до Марс

Коронавирусът засегна даже галактическият авиационен бранш, заяви Sciencealert.

Общата задача на Европа и Русия към Марс се отсрочва за 2 години. " Взехме мъчно, само че добре обмислено решение да отложим изстрелването до 2022 година ", съобщи Дмитрий Рогозин, началник на съветската организация " Роскосмос ".

Безпилотната задача ExoMars има за цел да изпрати робот на Червената планета, с цел да разбере дали съществува живот там.

Тя трябваше да започва по-късно тази година, след поредност отлагания.

Служители на европейските и съветските галактически организации обявиха, че са се съгласили да забавят задачата до август или септември 2022 година за осъществяване на спомагателни проби.

Следвайки рекомендациите на европейски и съветски инспектори, " специалистите на ExoMars заключиха, че тестванията, нужни за довеждане докрай на всички съставни елементи на галактическия транспортен съд за приключението до Марс, се нуждаят от повече време ", се споделя в изказването.

Генералният шеф на Европейската галактическа организация Ян Вьорнер съобщи, че и двете страни желаят да бъдат " на 100 % " сигурни в триумфа на задачата.

" Не можем да си позволим неточност. Повече действия за инспекция ще подсигуряват безвредно пътешестване и най-хубавите научни резултати на Марс ", споделя той в изказване, в което не загатва вируса.

Рогозин особено уточни въздействието на огнището на ковид в Европа, като съобщи, че " изострянето на епидемиологичната " обстановка е попречило на плануваното изстрелване.

Мисията на Марс беше помрачена от редица механически проблеми и закъснения.

През август предходната година ESA разпознава проблеми с парашутната система на задачата, като повдигна въпроси дали стартирането ще продължи през 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР