Коронавирусът става болест на неваксинираните. Това коментира пред БиТиВи математикът

...
Коронавирусът става болест на неваксинираните. Това коментира пред БиТиВи математикът
Коментари Харесай

Математик: Ковид става болест на неваксинираните


Коронавирусът става болест на неимунизираните. Това разяснява пред БиТиВи математикът от Българска академия на науките проф. Огнян Кунчев. Той предизвести, че в случай че продължаваме да подхождаме безконтролно към болестта, ще влезем в индийския вид на пандемията. В Индия огромна част от щатите са с обърнати сезони. Март, април, май месец ги удари вълната. Все едно при нас септември, октомври да се събират хората. Ние, в случай че не се държим обичайно, и при нас ще се случи същото, сподели проф. Кунчев.

Делта разновидността е по-заразен. Това значи, че болните с Делта варианта заразяват повече. Той доста нападателно крачи напред. Можем да чакаме, че 90% от случаите могат да бъдат инфектирани с него скоро у нас, предвижда математикът.

Според него не можем да чакаме взрив на инфектирани през лятото. Той сподели, че при безконтролно държание можем да чакаме повишение на случаите в края на август и началото на септември.

Той дефинира ситуацията с имунизацията в България като „ доста тъжно “, тъй като имунизираните дневно са под 8000: „ Много сме надалеч от груповия имунитет. Сега би трябвало да имунизираме по 60-70 000 дневно. В България имаме единствено 13% двойно имунизирани “.

Професорът беше безапелационен, че коронавирусът „ стана болест за неимунизираните “. Добрата вест съгласно него е, че делта разновидността е по-лек.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР