Коронавирусът се стреми да се адаптира, за да може да

...
Коронавирусът се стреми да се адаптира, за да може да
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Омикрон може да постоянен вариант, а срещу него ще има постоянна ваксина

" Коронавирусът се стреми да се приспособява, с цел да може да оживее. Най-вероятно Омикрон ще остане непрекъснат вид, а може би и против него ще има и непрекъсната ваксина ", разяснява в предаването вирусологът проф. Радка Аргирова по ТВ+.

Тя добави, че към момента никой не е умрял от новия вид Омикрон, а има и доста хора без признаци или с леки признаци. " Това ме навежда на мисълта, че фактически способността на вируса да провокира тежко заболяване е мощно намаляла ", счита проф. Аргирова.

" В страни като България, където е извънредно невисок процентът на имунизираните, пандемията няма да свърши просто по този начин. Ще остане вирус, най-вероятно сходен на разновидността Омикрон или самият Омикрон, който ще циркулира непрекъснато. Той ще припламва на някои места като огнище, по-късно ще се трансферира на други места. В други места, където има висок % на имунизираните, е изцяло допустимо да не помнят за COVID-19 ", счита проф. Аргирова. Според нея разновидността Омикрон към този момент е в България и последователно е почнал да измества Делта разновидността и точно това е една от аргументите да има по-малко инфектирани и по-малко хора в болница.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР