Коронавирусът се среща най-често на сухи и прохладни места, така

...
Коронавирусът се среща най-често на сухи и прохладни места, така
Коментари Харесай

Ето на кое място е най-вероятно да се заразите с коронавирус

Коронавирусът се среща най-често на сухи и прохладни места, тъй че най-вече вируси се натрупват в хранителни магазини,  описаха специалисти, представени от вестник  " Известия ".

Учените означиха, че сега няма научни проучвания, потвърждаващи случаите на COVID-19 след контакт със инфектирани повърхности, само че рискът от заразяване към момента остава, в случай че след допиране на повърхнина, върху която има вирус, докоснете лицето, носа или очите си...

Според водещия откривател на лабораторията по молекулярна биология на Московския държавен университет „ Ломоносов “ Роман Зиновкин, рискът от разболяване посредством допиране на една или друга повърхнина e по-голям, откакто в градовете започнаха да се разхлабват ограничаващите ограничения.

От своя страна анализът на Националния център за биозащитен разбор и противопоставяне в Мериленд (САЩ) сподели, че високата мокрота и температура форсират процеса на заличаване. Така при температура 21-24 градуса и 80% мокрота на лятното слънце интервалът на инактивиране на вируса на повърхности е две минути.

По този метод, най-опасните от позиция на опцията за заразяване,, съгласно експертите, са дръжките на хладилниците в магазините, бутоните на POS терминалите, дръжките на вратите вътре в пространствата и бутоните за асансьори в комерсиалните центрове и офис постройките, както и бутоните на домофоните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР